Marijne: "Tegen topteams kwamen we tekort" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Marijne: “Tegen topteams kwamen we tekort”

Met nog twee wedstrijden op het programma en de winst op HGC in de zak kan er voor de heren van Den Bosch bijna niks meer fout gaan. De ploeg van Sjoerd Marijne is twee speelronden voor het einde veilig.

Den Bosch zakte door het programma, alle topploegen achter elkaar, even weg tot de elfde stek. Uiteindelijk zijn de Bosschenaren uit de crisis gekomen en zijn ze nu veilig. De laatste drie duels werden gewonnen; tegen Voordaan (4-0), Laren (4-2) en zondag ook tegen HGC (1-2). Klik hier voor de samenvatting.

“Tegen topteams kwamen we dit seizoen tekort,” zegt Marijne in het Brabants Dagblad. “Maar in die andere wedstrijden zijn we niet echt in de problemen gekomen.”

Met een magere 1-2 winst in Wassenaar wist het team in zwart tricot zich te verzekeren van een plek in de hoofdklasse voor volgend seizoen. Gezien de uitslag lijkt het alsof het de hele wedstrijd spannend was, maar dat viel in de ogen van Marijne mee. “Vooral in de eerste helft waren we heel erg sterk. We hadden controle, gaven amper kansen weg en creëerden zelf volop kansen.” Na rust gooide HGC het spel op een alles of niets mentaliteit en die opportunisme leidde tot meer balverlies bij Den Bosch en dat zorgde ook voor het tegendoelpunt. “Maar ook daarna bleven we verdedigend op de been. Vooral Rhett Halkett speelde erg sterk,” vertelt de oefenmeester.

Met slechts één punt achterstand op Pinoké staat Den Bosch op de zevende plek. Volgende week ontvangt de ploeg Amsterdam en het laatste duel is uit tegen SCHC.

Reageer