Marijne: “We kre­gen te makkelijk en te vaak goals tegen”

Het gedribbel en het pielen met de bal mag van Den Bosch-coach Sjoerd Marijne een tandje minder. Het zakelijke spel tegen Voordaan is meer naar zijn wens en het leverde zijn ploeg een 4-0 winst op tegen de Groenekanners.

Een van de doelpuntenmakers van Milan van Baal, die al vijf wedstrijden niet meer trefzeker was. “Ik zat in een dipje”, verklaart de spits tegenover het Brabants Dagblad. “Niet alleen qua goals, maar zeker ook mijn spel. Dat was niet goed.” De laatste weken voelde Van Baal zijn vorm terugkomen. Precies op tijd om de Bosschenaren met goals uit de onderste regionen van de ranglijst te leiden. “Daar horen we niet thuis. Dat laten we ook hier tegen Voordaan zien.”

Het duel tegen Voordaan was voor Den Bosch de eerste in een serie duels waar­in het een kwestie is van moeten. Uit het linker rijtje staat enkel Amsterdam nog op het programma. De andere tegenstanders zijn directe concurrenten Laren, HGC en SCHC.

Iedereen moest gisteren – en ook de komende wedstrijden – dus volop mee in de discipline. Lan­ger een extra man achterin hou­den, zoals Marijne zijn ‘zakelijk hockey’ omschrijft. “Dat we nu móé­ten winnen, is niet de reden dat we nu anders willen hockeyen”, zegt Marijne in diezelfde Brabantse krant. “We kre­gen te makkelijk en te vaak goals tegen, omdat we ver naar voren spelen. We hebben nou eenmaal veel frivole spelers, dat kan je soms helpen, maar de laatste we­ken kostte het ons punten.”

Den Bosch stijgt naar de zevende plek, maar verdedigt slechts een voorsprong van één punt op HGC.

Reageer