Marlies Verbruggen: ‘Lijkt alsof we de schroom van ons af moeten gooien’

Den Bosch plaatste zich voor de 19de jaar op rij voor de finale van de belangrijkste Europese clubprijs. In de halve finales won de titelverdediger zaterdag voor eigen publiek met 7-1 van het Engelse Surbiton. De uitslag kreeg na rust gestalte, want na de eerste twee kwarten was de stand nog 1-1 tot onvrede van Marlies Verbruggen.

“Het was in het begin niet echt heel scherp”, begint Verbruggen. “Zij waren veel feller. We verloren onze duels, alles was voor hen. Je moet gewoon je duels winnen. Als je dat niet doet, dan zijn de ballen voor hen en krijgen ze vitaminen. Dat geeft hun energie.”

Zelfde patroon

Het duel met Surbiton HC leek wat dat betreft een beetje op het duel van Den Bosch in de kwartfinales tegen Hermes-Monkstown.

“Het lijkt wel of we de schroom van ons af moeten gooien”, zegt Verbruggen. “Uiteindelijk zetten we die knop om en dan gaan we ervoor en maken we die goals. Maar we moeten dit eigenlijk vanaf het begin kunnen. Het is gewoon zonde dat we hen, met alle respect, het idee geven dat ze hier iets kunnen halen.”

Wakker schudden

Na de openingstreffer van Sian Keil in het tweede kwart scoorde Hollie Webb vlak voor rust uit een strafcorner de gelijkmaker. In de pauze schudde de Bossche ploeg zichzelf wakker. “De meesten worden boos en daar ben ik er één van”, zegt Verbruggen die vervolgt: “je moet jezelf wakker schudden. Het maakt niet uit hoe. We moesten met zijn allen de knop omzetten en dan nemen we elkaar wel mee. Dat is wel fijn dat we dat gewoon wel kunnen.”

“Als we de knop omzetten, zie je, dan blijven we passen, geen individuele actie maar gewoon passen”, zegt Verbruggen. “Dan zie je dat we er doorheen lopen, dat we onze goals kunnen maken.”

Na rust het verschil gemaakt

Meteen in het derde kwart nam Den Bosch snel afstand van Surbiton. Dankzij drie doelpunten van Maartje Paumen, twee van Margot van Geffen en een treffer van Maartje Krekelaar prijkten na het laatste fluitsignaal een stand van 7-1 op het bord.

Worstelde Den Bosch met de verwachtingen van het publiek? “Wij leggen eigenlijk onszelf de druk op dat wij willen winnen. Dat zit gewoon in ons en dan maakte het niet zoveel uit wat er verwacht wordt”, zegt Verbruggen.

Puntjes op de i

De ploeg heeft zondag een rustdag voordat maandag de finale tegen UHC Hamburg op het programma staat. Vorig jaar troffen de ploegen elkaar in de halve finales en toen was Den Bosch met 5-2 te sterk. “Het is fijn om gewoon een dag te hebben om de laatste puntjes op de i te zetten. Dat we maandag er vanaf de eerste seconde staat en niet pas later. Ik heb er zin in.”

Reageer

Contact Us