Marlies Verbruggen zet punt achter loopbaan - Hoofdklasse Hockey Nederland

Marlies Verbruggen zet punt achter loopbaan

Marlies Verbruggen van Den Bosch stopt aan het einde van het seizoen met tophockey. De 28-jarige aanvalster zet na de EHCC in Londen een punt achter haar carrière. “Het wordt tijd voor iets anders.”

Na twaalf seizoenen in de Hoofdklasse vindt Verbruggen het mooi geweest. “Nu is het tijd voor de jeugd, er is zoveel talent bij Den Bosch. Voor mij is het een goed moment om na te denken over wat ik wil gaan doen na het hockey.”

Vier onwijs mooie seizoenen

Verbruggen kijkt met een fantastisch gevoel terug op haar periode bij Den Bosch. Ze had het voor geen goud willen missen. “Toen ik hier in 2014 kwam, viel alles op zijn plek. Ik had een fijne baan en ging wonen en hockeyen in Den Bosch. Ik heb vier onwijs mooie seizoenen gehad.”

“Den Bosch is zo’n bijzonder team”, vervolgt ze. “Je kunt niet weten wat voor ploeg dit is tenzij je er zelf onderdeel van bent. Ik ga die extreme wil om te winnen en hoe iedereen voor elkaar door het vuur gaat ontzettend missen.”

Play-offs en EHCC

Verbruggen speelt met Den Bosch op 29 april de eerste wedstrijd van halve finale van de play-offs tegen SCHC. Van 17 tot en met 20 mei staat voor Den Bosch de EHCC in het Londense Surbiton op het programma.

Omdat afgelopen weekend de laatste speeldag in de Hoofdklasse dames werd afgewerkt zwaaide een diverse clubs speelsters uit. Zo nam Claire Verhage afscheid van SCHC en speelde Floortje Plokker haar laatste wedstrijd voor Kampong. Na afloop werd Plokker benoemd tot lid van verdienste van de Utrechtse club. Ze kwam sinds haar zesde uit voor Kampong.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Leave a Reply