Marloes Keetels: 'Nederlaag zegt helemaal niets over play-offs' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Marloes Keetels: ‘Nederlaag zegt helemaal niets over play-offs’

Na vijftig duels op rij zonder nederlaag verloren de dames van Den Bosch weer eens een wedstrijd. In het Wagener Stadion was Amsterdam zondag met 3-1 te sterk. De ploeg ook die de landskampioen in november 2015 voor het laatst een nederlaag had toegebracht.

Het verlies voelde vervelend, maar met name het gevolg van de nederlaag, waardoor Den Bosch de reguliere competitie mogelijk niet als eerste zal afsluiten, zat de speelsters niet lekker. “Het verlies van de eerste plek, daar balen we van. Verder is er niks aan de hand”, zegt Marloes Keetels.

Terugkeer na kwetsuur

De aanvoerster van de landskampioen keerde tegen Amsterdam terug in de Bossche selectie nadat ze vrijdag tegen Nijmegen niet speelde vanwege een blessure. “Er irriteerde wat in mijn enkel en dat heeft wat meer rust nodig. Het is niet dat ik onder de pijnstillers zit. Ik moet wat dubbelweekenden rustiger aan doen om bij de play-offs te kunnen knallen.”

Keetels stond dus aan de afslag van de topper met Amsterdam. Lidewij Welten zat en bleef aan de kant. De aanvalster kampt met een ontstoken omhulsel van haar achillespees en is voor onbepaalde tijd uitgeschakeld.

Sterke start Amsterdam

Amsterdam ging de topper sterk van start. Keepster Josine Koning moest al snel in actie komen om Kitty van Male het score te beletten. Even later tikte Charlotte Vega de 1-0 binnen. Koning zat nog wel aan de bal, maar niet voldoende om de openingstreffer te voorkomen.

Vijf minuten laten ging keepster Anne Veenendaal niet vrijuit bij de eerste strafcorner van Den Bosch. De inzet van Ireen van den Assem van de kop van de cirkel leek niet hard, maar ging toch tegen de plank.

Van Male scoort 2-1

Van Male schoot nog voor het einde van het eerste kwart Amsterdam weer op voorsprong. Ze rondde een mooie aanval af die werd opgezet door Maria Verschoor. Via de combinatie kwam de bal bij Noor de Baat die oog had voor de vrijstaande Van Male.

Den Bosch drong vervolgens aan, maar dat leidde niet tot echte grote kansen. De landskampioen kreeg bovendien nog drie strafcorners. Van den Assem en Frédérique Matla slaagden er niet in Veenendaal te verrassen.

3-1 eindstand

Het duel leek af te stevenen op een 2-1 eindstand, totdat Marijn Veen in de slotfase de marge vergrootte. Ze tikte na een strafcorner van Lauren Stam de rebound achter Koning.

Terugblikkend op de wedstrijd zegt Keetels: “In het eerste kwart kwamen zij sterker uit de startblokken. Daar kunnen we niet omheen. In het tweede, derde en vierde kwart zijn ze nog weinig bij ons geweest. We hebben onze kansen niet afgemaakt, dus zij zijn zeker effectiever geweest.”

Veel goals in beginfase

Dat Amsterdam sterk uit de startblokken schiet, blijkt ook uit de statistieken. De ploeg van coach Rick Mathijssen scoorde, voorafgaand aan het duel met Den Bosch, twaalf van hun 54 doelpunten in de eerste tien minuten van een wedstrijd.

Verrast door de sterke start van Amsterdam was Keetels dan ook niet. “We weten gewoon dat Amsterdam tegen Den Bosch altijd een felle pot is. Zij zaten wat dichter op de bal dan wij. En dan zijn die ballen net voor hen. In het tweede en derde kwart zaten wij er dichter op en dan zijn die afvallende ballen voor ons. Wij hadden sterker uit de startblokken moeten komen.”

Einde recordreeks

De nederlaag maakte een einde aan de recordreeks van Den Bosch. Een reeks die volgens Keetels binnen de spelersgroep minder leefde dan bij de buitenwacht. “We hebben wel heel even stilgestaan dat we de reeks van een Mijntje Donners en Minke Booij hadden verbroken, maar verder maakten wij daar geen groot ding van.”

De verliespartij tegen Amsterdam zal dan ook niet lang nadreunen in Den Bosch. “Als je verliest, kijk je nog kritischer naar de videobeelden en naar jezelf. Misschien is dat juist goed, dat we net iets kritischer worden. Maar het zegt helemaal niks over de play-offs. Dat hebben we in het verleden wel gezien.”

Bossche mentaliteit

“Ik heb wel gewoon bij een heel hoop spelers toch de mentaliteit van Den Bosch gezien”, zegt Keetels over het duel. “Daar ben ik wel blij om. In plaats van dat je het een beetje laat gebeuren, gingen we wel vol in de aanval. En daar ben ik wel trots op, dat we dat kunnen. Nog steeds. Die mentaliteit zit er goed in en zoals ik al zei het verlies van de eerste plek vinden we jammer, maar richting de play-offs is er geen man overboord.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Amsterdam en Den Bosch

Comments (6)

  1. Terechte overwinning voor Amsterdam, waren duidelijk beter in kwart 1 en ook in kwart 4. Kwart 2 en 3 had DB wat meer de bal, maar buiten de corners eigenlijk niet tot nauwelijks kansen. Slechts wat ballen die de cirkel in gepompt werden en goed hadden kunnen vallen, maar die verdedigde Amsterdam erg goed.
    Knap van Amsterdam met zoveel jonge eigen talenten!

  2. Klopt, maar uiteindelijk heeft ze wel gelijk. Het zegt niks over de play offs. Hopelijk is Welten op tijd fit voor DB.

  3. Den Bosch zit wel duidelijk in een mindere fase. Maken een vermoeide indruk.

  4. @kritisch

    gelijk heb je, het oogt niet fris en niet energiek. zelfs een beetje saai hockey.Laat het maar wat creatiever worden bij DB. Adam zag er goed uit en ging er voor.

  5. DB speelt toch al jaren lang saai verdedigend hockey? Bal afpakken en een paar goeie spitsen die gaan rennen en vliegen met de bal. Weinig leuk om te kijken, wel effectief.

  6. Ben het wel eens dat veel speelsters vermoeid lijken. Zitten natuurlijk ook een hoop internationals en jong internationals bij. Keetels oogde ook vermoeid (kwam wel terug van blessure). Maar goed, meestal weten ze in de play offs wel dat stapje extra te zetten. We zullen het zien.

Reageer