Marloes Keetels: ‘We hebben het weer geflikt’

Met een glimlach van oor tot oor stond Marloes Keetels op het veld. “We hebben het weer geflikt.” Met Den Bosch veroverde ze zaterdag de landstitel door Amsterdam ook in het tweede finaleduel te verslaan. Het werd 2-1, nadat de eerste wedstrijd afgelopen donderdag al met 1-0 was gewonnen.

“We begonnen niet heel sterk”, zegt Keetels. “Amsterdam was heel fel. Gelukkig hebben we dat na tien minuutjes om kunnen zetten. Toen vond ik wel dat wij heersten en op het einde zie je dat het spannend wordt. Amsterdam ging vol duwen, alles of niets spelen.”

Spannend

Amsterdam was in die slotfase nog dichtbij de 2-2, maar het schot van Julia Müller ging voorlangs het doel van Josine Koning. “Dat was nog even een moment van samengeknepen billen”, geeft Keetels toe. “Uiteindelijk hebben we de wedstrijd netjes gewonnen. Het was wel spannend, zoals een play-offfinale hoort te zijn.”

De 2-1 overwinning betekende alweer de 18de titel van Den Bosch in twintig jaar. Er lijkt geen maat te staan op de Brabantse ploeg, en dan met name tijdens de play-offs. Den Bosch slaagt erin om steeds op het juiste moment te pieken. En vooralsnog wijst niets er op dat de hegemonie van de Bossche formatie snel zal worden doorbroken.

Geen formule

“Gewoon als team groeien en het hele jaar ernaar toe werken en weten dat je op het juiste moment moet pieken”, probeert Keetels het succes van Den Bosch te verklaren. “Ik heb er niet een formule voor, want ieder jaar is het anders. Maar het is te gek dat het weer is gelukt.”

Het was een prima seizoen voor Den Bosch. De ploeg sloot de reguliere competitie ongeslagen af. De laatste nederlaag in de Hoofdklasse dateert van 15 november 2015 toen Amsterdam met 2-0 te sterk was. Kijkend naar de cijfers kan het seizoen nauwelijks beter. Of toch wel?

Ogen op volgende prijs

“De Europacup winnen nog”, lacht Keetels. “Daar gaan we volgende week weer voor. Nu is het even een feestje en vanaf dinsdag is het weer ogen op de volgende prijs.” Het kenmerkt de speelsters van een ploeg die het dameshockey al jaren domineert.

Reageer

Contact Us