Martijn Havenga: ‘Heel sterk team in de shoot-outs’ | Hoofdklasse Hockey Nederland

Martijn Havenga: ‘Heel sterk team in de shoot-outs’

Kampong is nog een overwinning verwijderd van de landstitel. Zondag was de titelverdediger in het eerste duel van de finale van de play-offs in het Wagener Stadion te sterk voor Amsterdam. Net als tegen Oranje-Rood in de halve finales besliste Kampong het duel na het nemen van shoot-outs.

“We spelen een goede wedstrijd en dat goede gevoel nemen we mee naar de shoot-outs. Daarin hebben we een heel sterk team staan en we flikken het weer om het op shoot-outs te doen”, zegt Martijn Havenga van Kampong.

1-1 na zeventig minuten

Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1. Amsterdam kwam tegen de verhouding in op voorsprong. Tijn Lissone tipte een harde pass van Teun Rohof achter keeper David Harte. Philip Meulenbroek maakte gelijk, waarna Kampong verzuimde de kansen te benutten en het duel in de zeventig minuten in zijn voordeel te beslissen.

Mogelijkheden om te scoren waren niet besteed aan Meulenbroek, Jasper Luijkx, Robbert Kemperman en Bjorn Kellerman. Havenga mocht vier keer aanleggen vanaf de kop van de cirkel. Hij had de winnende treffer op zijn stick, maar hij sleepte in de slotfase de bal uit een strafcorner op de paal.

Nog geen succes met strafcorner

“Het hoort er een beetje bij”, zegt Havenga. “Soms valt ie wel en nu raak ik de paal. Op zich loopt het goed en heb ik er absoluut nog veel vertrouwen in. Het is niet zo dat, omdat het in de play-offs even niet lukt, ik bij de pakken ga neerzetten. Het is wel lekker als je dat geluk net wel even hebt. Gelukkig hadden we het vandaag niet nodig. Volgende week gaat het hopelijk iets beter.”

Een ander ‘minpunt’ was het doelpunt van Amsterdam. “De eerste goal geeft je iets te makkelijk weg”, zegt Havenga. “Dat kunnen we beter dan dat hebben we in de rest van de wedstrijd wel laten zien. We hebben supergoed verdedigd. Dat is een kwaliteit van ons. Je moet dat ook gewoon laten zien anders is Amsterdam zo goed dat ze het met veel individuele klasse op een andere manier oplossen.”

Zaterdag tweede duel

Zaterdag kan Kampong in eigen huis de titel binnenslepen. Bij een nederlaag volgt op zondag de derde en beslissende wedstrijd, eveneens in Utrecht. Havenga verwacht dat het tweede duel net zo close wordt als de eerste wedstrijd.

“Het zit allemaal heel dicht bij elkaar. Het gaat om hele kleine dingen niet per se hele grote tactische dingen of iets dergelijks. Wij gaan er met heel veel vertrouwen naartoe.”

Meer Amsterdam-Kampong:
Lees het interview met Mirco Pruyser
Bekijk de samenvatting van het duel tussen Amsterdam en Kampong
Bekijk de foto’s van het duel tussen Amsterdam en Kampong-1
Bekijk de foto’s van het duel tussen Amsterdam en Kampong-2
Bekijk de foto’s van het duel tussen Amsterdam en Kampong-3

Reageer