Martijn Havenga: 'Met vertrouwen richting laatste duels' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Martijn Havenga: ‘Met vertrouwen richting laatste duels’

Na de 2-2 tegen HGC overheerste bij Kampong het gevoel dat punten waren verloren. “Op dit moment hebben we niet veel aan een gelijkspel”, zegt Martijn Havenga van de Utrechters. “We balen er goed van dat de wedstrijd geen drie punten heeft opgeleverd.”

“De eerste helft hebben we weinig weggegeven”, blikt Havenga terug op het duel. “Uit een corner komen we op 1-0. In de tweede helft was het begin best oké. HGC krijgt een corner en die gaat erin. Toen volgde een periode waarin het iets minder ging, waaruit de 2-1 voortkwam en die viel redelijk snel.”

Als 2-2 eerder valt

“Toen waren de rollen omgedraaid”, gaat Havenga verder. “Daarna hebben we het niveau redelijk weten op te pakken. Als de 2-2 iets eerder was gevallen, misschien dat je dan nog had kunnen winnen.”

Na remises tegen Rotterdam en Hurley en een nederlaag tegen Bloemendaal slaagde Kampong er zondag opnieuw niet in de volle buit te pakken.

Opgeheven hoofd

“Op een of andere manier is het ons lot. Het was een goede wedstrijd en dat geeft vertrouwen richting de laatste wedstrijden naar de winterstop. Je kan gelijkspelen en echt zwaar ontevreden zijn, maar wij kunnen met opgeheven hoofd verder en een tandje erop doen. Het is niet allemaal slecht, maar we hebben niet de juiste punten behaald.”

Kampong zit in een mindere fase die volgt op een prima periode waarin de ploeg onder meer Qui Vive met 10-0 oprolde. “Het gekke is, en ik zoek niet naar excuses, de week waarin we veel zieken hebben en kampen met kleine blessures valt het dubbelweekend (tegen Rotterdam en Hurley, red.). Het haalde ons uit het ritme van de flow waarin we zaten. Die goede flow is weggeëbd. Daar zijn we naar op zoek en ik zie wel de stijgende lijn.”

Kleine verschillen

Ondanks het puntenverlies staat Kampong zevende, maar is het verschil met de top nog klein. “Het staat nog dichtbij elkaar. Veel ploegen doen mee, dus elke wedstrijd is echt een wedstrijd. We hebben veel vertrouwen uit de afgelopen wedstrijden geput. Er is nog niet veel aan de hand, maar we moeten punten pakken.”

Het liefst komende zondag in het duel met landskampioen Oranje-Rood, dat vierde staat met drie punten voorsprong op Kampong. “Dat wordt een mooie clash”, zegt Havenga.

Reageer