Mathijssen: "meer dan terechte overwinning" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Mathijssen: "meer dan terechte overwinning"


Zondag won Hurley met 1-2 van HDM. Coach Rick Mathijssen van Hurley was dik tevreden over de wedstrijd en sprak met Amsterdam FM. “Het was een meer dan terechte overwinning. We hebben heel veel kansen gecreëerd en het was eigenlijk een wonder dat we niet met 5-1, 6-1 van het veld gingen. Het was een goeie pot.”
Vijfde plaats boven verwachting?
“We hadden niet zo zeer een hele specifieke verwachting van we willen ‘hier’ of ‘daar’ staan. We hebben een heel jong team. Vorig jaar zijn vier routiniers kwijtgeraakt en dat hebben we opgevuld met jonkies. Dan is het altijd afwachten hoe het een en het ander in elkaar gaat vallen en daar zijn we eigenlijk heel tevreden over. We staan nu op plek vijf met 20 punten en doen we mee om plek vier (voor de play-offs, red.).”
Wie springen er nu echt uit bij Hurley?
“Keepster Maartje Cox Sabine van Silfhout springen mede door de selectie van de Oranje vrouwen momenteel het meest in het oog.”
Wat gaan jullie doen in de winterstop?
“In december heeft iedereen rust en een groot deel van het team gaat zaalhockeyen om de conditie op peil te houden. In januari krijgt iedereen een mooi loopschema en dan gaan we vanaf 29 februari weer met de voorbereiding van de tweede seizoenshelft aan de gang.”
Wat is de doelstelling voor de tweede seizoenshelft?
“We hebben geen specifieke doelstelling dat we zeggen dat wij de play-offs willen halen. Denk ook niet dat het nodig is. Maar we willen wel kijken of we zolang mogelijk de druk op de ketel kunenn houden.Uit de laatste wedstrijden hebben we vier overwinningen en twee gelijken spelen gehaald. We zijn redelijk constant aan het presteren en als we dat in de tweede competitiehelft kunnen doortrekken, dan hoop ik dat daar een mooie resultaat aanzit. En of dat plek vier is…”
Bron: Amsterdam fm

Comments (1)

  1. Lekker joh, die censuur!

Reageer