Mathijssen: “Pinoké bood zijn excuses aan” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Mathijssen: “Pinoké bood zijn excuses aan”

Foto © Rob Visser

Pinoké moest iets meer dan twee grasvelden en een beekje oversteken om op zondagmiddag in actie te mogen komen in de Hoofdklasse. Het was namelijk tijd voor een echte Amsterdamse derby tegen de nummer vijf van de ranglijst, Hurley. Beide ploegen verloren vorige week hun eerste wedstrijd na de winterstop, dus de Amsterdamse elftallen waren gebrand om dit weekend wel de drie punten te pakken. Eerder dit seizoen werd het nog 2-1 voor de Hurleyanen, wat de ploeg van coach Etienne Spee extra gebrand maakte. De trip naar de andere kant van het Amsterdamse bos werd dan ook beloond, want na 70 minuten kon Pinoké met 3 punten naar huis afreizen, het werd 1-3.

De speelster die een grote stempel op de wedstrijd drukte was Australisch international Nicole Arrold. Met haar splijtende passen vanuit achteruit bediende zij tot twee keer toe Bob Dirks en Han die beiden keepster Beemster wisten te passeren. “Het waren twee gouden ballen”, vertelt coach Etienne Spee na afloop. “Maar als het middenveld niet zo goed had gelopen was die ruimte er nooit voor geweest. En de spitsen moeten daarnaast natuurlijk ook in die ruimte lopen. Dus alle credits voor Nicole, maar ook voor het team.”

Maar ondanks de winst op Hurley was Spee niet echt tevreden over het spel. “We hebben ons niveau echt niet gehaald vandaag. We hebben niet goed gespeeld en waren zeker niet de bovenliggende partij. We gingen echt vol zelfvertrouwen de wedstrijd in, maar ik had niet door dat er veel spanning op het team zat. Dat resulteerde in af en toe knullig balverlies. Gelukkig viel die druk er na het eerste doelpunt wel van af.”

Hurley-coach Rick Mathijssen was na het verlies echter wel te spreken over de prestatie van zijn ploeg. “Ik vind dat we goed hebben gespeeld. De staf van Pinoké bood na de wedstrijd zelfs hun excuses aan. Dat gebeurt niet vaak, dus dat zegt wel iets. We waren namelijk ook echt de bovenliggende partij. Het was jammer dat we met 3-0 de rust ingingen, want het derde doelpunt had echt nooit gemogen (een frommel goal van Han, red.). Als je dan nog met 2-0 gaat rusten, ga je de tweede helft toch met wat meer hoop in. Nu werd het wel erg lastig.”

Foto © Proshots

De 3-0 achterstand daagde Hurley uit om na rust alles uit de kast te halen. En dat lukt ook. Hurley viel veel aan en kreeg veel corners, terwijl Pinoké geen kans meer kreeg. “We moesten de druk opvoeren, maar dat wil niet zeggen dat dat ook meteen lukt. Ik vind het daarom knap dat wij zoveel konden drukken. Dat moet je maar kunnen. Er staan alleen wel drie Australische internationals achterin en dat maakt het toch een stuk lastiger,” aldus Mathijssen. De naar Australië vertrekkende Claushuis maakte nog wel de 1-3, maar de andere kansen werden niet benut.

Hiermee loopt Hurley tegen zijn tweede nederlaag aan na de winterstop, maar Mathijssen wil daarmee wel iets van het hart: “Je zal zien dat de media nu zal schrijven dat Hurley van het blok gevallen is en zal gaan vissen naar oorzaken, maar er is niets aan de hand.”

Door de overwinning van Pinoké is het gat tussen de twee Amsterdamse ploegen nog maar klein. De steekneuzen staan nu nog slechts twee punten achter op Hurley, dat wel nog steeds vijfde staat. Volgende week moeten beide ploegen een iets grotere afstand afleggen; Pinoké reist af naar Laren en Hurley stapt in de auto richting Eindhoven, waar Oranje Zwart op het programma staat.

Reageer