Maurits Visser: 'We konden het niet meer belopen' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Maurits Visser: ‘We konden het niet meer belopen’

Den Bosch leek zondag op de laatste speeldag voor de winterstop een punt over te houden aan het duel met Bloemendaal. Maar in de laatste minuut pakte de koploper alsnog de volle buit. Doelman Maurits Visser was kansloos op het schot van Manu Stockbroekx.

Visser zat er na de nederlaag volgens eigen zeggen zwaar doorheen. “Natuurlijk. Als je het in de laatste minuut van zo’n goede pot nog uit handen geeft, is dat altijd zwaar. Zeker als je zo hard goed gevochten hebt”, verklaart de sluitpost voor de camera van de NOS Studio Sport.

Niet meer belopen

In de laatste fase van de wedstrijd had Den Bosch zijn handen meer dan vol aan Bloemendaal. “We probeerden de bal op hun helft vast te houden, maar we leden te veel balverlies”, analyseert Visser. “Dan moet je met z’n allen terug. Bloemendaal heeft zo’n snelle counter. Aan het einde konden we het niet meer belopen.”

“Misschien is het ook wel onze jeudigheid. Wij blijven aanvallen, willen blijven aanvallen en dan geef je achterin ruimte weg. Dat is dodelijk tegen dit soort ploegen.”

Doelpunt Fuchs

“Dan zie je dat zij over klasse beschikken om te blijven aanvallen en ons vast te zetten op onze helft. En dan valt het aan hun kant”, gaat Visser verder, die in het begin van de tweede helft werd gepasseerd door Florian Fuchs. De Duitser maakte gelijk nadat Den Bosch vlak voor rust op voorsprong was gekomen door een rake strafcorner van Austin Smith.

“Niet normaal”, haalde Visser de gelijkmaker terug. “Ik probeer nog druk te zetten, maar hij raak hem gewoon goed. Hij slaat hem laag, binnenkant paal binnen. Dus ja, soms moet je gewoon applaudisseren voor die jongen.”

Vierde stek

Den Bosch sluit de eerste competitiehelft af op een vierde plaats. De ploeg, die op dit moment al meer wedstrijden won dan in het gehele afgelopen seizoen, staat wel in punten gelijk met Oranje-Rood en Kampong. HGC dat op een zevende plaats staat heeft twee punten achterstand op Den Bosch.

“We moeten nog tien potten, maar het zouden zomaar dure punten kunnen zijn. Het zou ons kunnen opbreken, maar ik wil nog niet zover vooruit kijken”, sluit Visser het gesprek af.

Comments (2)

  1. Hij heeft zijn bijnaam geheel waar gemaakt. Hij was lange tijd de baas onder de latten en heeft een grandioze wedstrijd neer gezet.. een fantastische keeper!!!

  2. Ik moet eerlijk toegeven, vond het nooit de sterkste keeper als ie mee mocht doen bij NLJA of B’daal maar ontwikkelt zich toch knap tot een goede doelman bij HCDB!

Reageer