Max Caldas onthult definitieve WK-selectie - Hoofdklasse Hockey Nederland

Max Caldas onthult definitieve WK-selectie

Zojuist heeft Max Caldas de definitieve selectie bestaande uit achttien man bekendgemaakt voor de Odisha Hockey Men’s World Cup in Bhubaneswar (India). Het toernooi vindt plaats van woensdag 28 november tot en met zondag 16 december.

Geen Croon en Kellerman, wel Balk en van Dam

Zowel Jorrit Croon als Björn Kellerman zitten niet bij de definitieve selectie. Beide heren maakten vorig jaar nog deel uit van de selectie die Europees Kampioen werd. Croon, de 20-jarige speler van Bloemendaal zit wel bij de reserves, wat tevens geldt voor Joep de Mol van Oranje-Rood. Wel is er in de selectie plek voor de talenten Thijs van Dam (21) en Lars Balk (22). Ook Jeroen Hertzberger (32) is na afwezigheid van 1,5 jaar weer opgenomen in de selectie. Caldas kiest voor Pirmin Blaak als eerste doelman.

Beter zijn dan ooit tevoren

Caldas is duidelijk over zijn ambities en stelt dat er maar één ding telt dit WK: de overwinning. “We zijn topsporters en gaan naar India om het WK te winnen. Maar we realiseren ons dat wij niet het enige land zijn dat die doelstelling heeft. De concurrentie is enorm groot, het zit dicht bij elkaar. Wij willen daarom dit WK op alle fronten beter zijn dan we ooit zijn geweest, zowel technisch en tactisch als fysiek en mentaal. Als we dat kunnen brengen, doen we mee om de titel. Daar ben ik van overtuigd.”

De Odisha Hockey Men’s World Cup in India begint op 28 november. Nederland speelt haar eerste wedstrijd op 1 december en neemt het in poule D op tegen Maleisië, Duitsland en Pakistan.

Selectie

van Ass, Seve HGC
Baart, Sander Braxgata Hockey Club
Bakker, Billy Amsterdam
Balk, Lars Kampong
Blaak, Pirmin (K) Oranje-Rood
Brinkman, Thierry Bloemendaal
Dam, van Thijs Rotterdam
Geus, de Jonas Almere
Hertzberger, Jeroen Rotterdam
Kemperman, Robbert Kampong
Pruyser, Mirco Amsterdam
Schuurman, Glenn Bloemendaal
Ven, van der Sam (K) HGC
Verga, Valentin Amsterdam
Voogd, de Bob Oranje-Rood
Weerden, van der Mink Oranje-Rood
Wijn, de Sander Kampong
Wortelboer, Floris Bloemendaal

 

 

Comments (2)

  1. Kellerman niet geselecteerd? En Brinkman wél? Dit moet een grap zijn.

  2. Exit Caldas….

Reageer