Maxime Kerstholt: ‘Den Bosch is sterk, maar niet onverslaanbaar’

De laatste nederlaag van de dames van Den Bosch dateert alweer van 2015. Daarna verloor de regerend landskampioen geen competitieduel meer. Ook Laren slaagde er afgelopen zondag niet in de ongeslagen reeks een halt toe te roepen. Den Bosch had het moeilijk tegen Laren, maar trok uiteindelijk toch de 2-1 overwinning over de streep. Maxime Kerstholt (Laren) en Sanne Koolen (Den Bosch) blikken terug op de topper.

In de eerste twee kwarten liet Den Bosch duidelijk het betere spel zien, maar Laren wist dit te keren. “De tweede helft was echt van ons”, blikt Kerstholt terug. “We creëerden veel kansen en zaten er bovenop. Achterin hielden we het helemaal dicht. Als de wedstrijd nog vijf minuten langer had geduurd, was de gelijkmaker gevallen.”

Spannend

Ook Den Bosch had genoeg kansen, maar maakte deze niet af. “Laren kreeg er steeds meer het geloof in om de gelijkmaker te maken”, aldus Koolen. “Bij een 2-1 stand wordt het toch best spannend, zeker tegen een topclub als Laren.”

Uiteindelijk wist Den Bosch de 2-1 voorsprong te behouden. “In eerste instantie was het echt zonde”, vertelt Kerstholt. “We hadden echt één punt verdiend. Aan de andere kant halen we hier superveel vertrouwen uit. Dit was ook weer een test om te kijken hoe we het doen tegen de echte topploegen. En we doen het hartstikke prima, dus daar mogen we als relatief jong team echt tevreden mee zijn en vertrouwen uit putten.”

Ongeslagen reeks

Door de overwinning op Laren is Den Bosch in 53 officiële wedstrijden nog altijd ongeslagen. Het lijkt bij Den Bosch soms allemaal vanzelf te gaan, maar dit is zeker niet het geval. “We moeten er hard voor werken”, vertelt Koolen. “We zijn supergedreven om elke wedstrijd te winnen. Je hebt wedstrijden die makkelijker gaan en wedstrijden die moeilijker gaan, maar het gaat niet vanzelf. Het is elke keer weer een uitdaging.”

“Den Bosch is hartstikke sterk, maar niet onverslaanbaar”, concludeert Kerstholt. “Als ploegen een wedstrijd vol zelfvertrouwen in gaan, dan is elke ploeg in de Hoofdklasse te pakken.”

HockeyBaas-Logo
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HockeyBaas. HockeyBaas biedt jonge tophockeytalenten extra begeleiding en ondersteuning die hen helpt het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Meer weten? www.HockeyBaas.nl.

Comments (13)

 1. Adrie van de Parel

  HCDENBOSCH in topvorm dan is het minstens 4-0 met het benutten van elke kans. Ook de bal die Frederique op de goal slaat en door Lieke van Wijk die in de goal staat tegen gehouden wordt is een strafcorner. Als die bal naast gegaan zou zijn laat ze die bal toch gaan, nu is er een goal onthouden en was het normaal gezien 3-0 geweest en waren er nog meer kansen gekomen. Goed dat Josine enkele reddingen verrichtte maar dat waren de enige kansjes voor Laren. Gelukkig redde LIDEWIJ ook nog de 3 punten, waarom zien we dit niet in de samenvattingen en krijgt ze geen eervolle vermelding hiervan ? Ze wint hierdoor wel voor HCDENBOSCH het herfst/winterkampioenschap, eerst zondag winnen in Nijmegen en volgende week vrijdagavond in het Oosterplasstadion de finale winnen van Amsterdam, daarna nog winnen in Bloemendaal en de laatste wedstrijd zondag 5 november thuis in Den Bosch winnen van SCHC. De internationals van HCDENBOSCH, nu 10: LIDEWIJ, FREDERIQUE, IREEN, MARGOT, MARLOES, PIEN, JOSINE, MAARTJE, SANNE en LIEKE gaan dezelfde dag naar Auckland Nieuw-Zeeland voor de Finale HWL, Hockey World League, SUCCES !

 2. @Adrie, zet even je zwart/ gele bril af, zelfs Minke Booij de analist bij Ziggosport vond dat een gelijkspel niet gek was geweest.

 3. Als je Den Bosch op zo’n off day niet weet te verslaan moet je je vooral niet teveel illusies maken.

 4. @tja, haha off day hou toch op, DB had het gewoon heel erg lastig tegen Laren. En een gelijkspel had zeker niet misstaan.

 5. Volgens mij zegt Tja niets wat jij niet zegt.
  Ze hadden gewoon kunnen winnen, maar meer dan een lucky goal wist Laren niet te scoren. Gemiste kans die ze niet snel weer zullen krijgen. Eerst maar eens de play-offs proberen te halen, maar ik denk wel dat dat gaat lukken.

 6. De spanning is helemaal terug in de competitie. Wie had dat in het begin van het seizoen gedacht?
  Laten we hopen dat de finale Laren – Amsterdam wordt.

 7. En schrijf Groningen niet af!

 8. Zonneschijn

  @tja, zou die zogenaamde off day misschien ook met de tegenstander te maken kunnen hebben?

 9. Dat Den Bosch het lastig had, impliceert toch echt wel dat ze beter waren.
  En voorlopig pakken ze de punten.

 10. Laren heeft echt wel een leuk team met Kerstholt, Leurink en De Lange, goede keeper en als de sc gaat lopen hebben ze die ook een goede. Maar DB kan toch echt veel beter dan ze lieten zien in de tweede helft. Tweede helft haalde bijna niemand een 7 of 8. Als je niet verder komt dan 1 lucky goal tegen een DB dat in de tweede heflt zeer matig was, dan moet je ook naar jezelf kijken. Laren had een gelijkspel verdient, maar dat kwam met name omdat DB echt niet goed was in de tweede helft. Finale zal gaan tussen DB en Amsterdam.

 11. @lynn, kip en het ei verhaal Laren scoort inderdaad een lucky goal en DB scoort 2 goals door fouten van Laren, ja dat hoort nou eenmaal bij het spel.

  DB was inderdaad niet best de laatste 2 kwarten en misschien is wel een factor dat niet iedereen goed in de wedstrijd zat maar zou het kunnen dat het ook komt door de tegenstander ?

 12. @Lynn.
  He, nou verklap je de finale ook al.
  Het is veel leuker als anderen ook denken dat ze kans maken.

 13. @zonneschijn
  Je hebt zeker een punt. Laren was de sterkste tegenstander zover en de dames van Den Bosch zijn nog steeds een beetje in de zomerrust stand en nog lang niet in topvorm. Voorlopig is vooral het Nederlands team belangrijk. De play-offs zijn pas halverwege volgend jaar. Pieken hoeft nog lang niet

Reageer

Contact Us