Merkus en Lisonne kiezen voor Schaerweijde

Niek Merkus (Nijmegen) en Tijn Lisonne (Victoria) heeft hoofdklasser Schaerweijde twee jonge talenten aangetrokken voor haar hoofdmacht. Beide spelers vertegenwoordigden ons land in Nederland B en Nederlands A. Daarnaast hebben beide spelers met hun club ervaring opgedaan in de overgangsklasse. Ook Hidde Pfeifer heeft gisteren z’n verbintenis met de Zeister hoofdmacht verlengd. Hij tekende voor een jaar.

Comments (46)

 1. Deze zullen waarschijnlijk ook wel voor het ‘grote geld’ hebben gekozen… Top dat Schaerweijde investeert in de toekomst!

 2. Beiden Nederlands A. Handig zo”n coach met belangen in Ned. B en Jong Oranje. Overigens zijn Niek en Tijn wel prima spelers en goede aanvulling.

 3. Wanneer grijpt de bond nou eens in een clubcoach die ook een Ned. Jeugdteam coacht dat kan dus niet hebben we vorig jaar ook al aan marijne en Denbosch gezien

 4. Grote speler

  Niek en Tijn hebben uitstekende keuzes gemaakt, worden van kleine baasjes, hele grote bazen

 5. Leuk voor die jongens maar van 2 jeugdspelers word je niet beter

 6. Heel gaaf, voor schaerweijde en die jongens!

 7. @pieter, wat is hier in godsnaam gaaf aan?

 8. Schaerweijde kiest voor een combinatie van ervaring en jong talent zo lijkt het.

 9. Sjoerd Marijne neem spelers mee naar Den Bosch van zijn vorige werkgever!! Dave Smolenaars neemt een speler mee van Kampong !! Wordt het niet tijd om in hun contract te zetten dat zij NA het verlaten van een vorige werkgever tenminste 1 jaar lang geen speler(s) mee mogen nemen, het zogenaamde concurrentie beding ?? Respect voor hun eerdere werkgever bestaat kennelijk niet ?

 10. Denk niet dat Dave Marnix meeneemt. Die had de keuze om weg te gaan bij Kampong of naar Voordaan voor speelminuten. Denk dat hij zelf voor HK gaat en dan is SW een makkelijke keuze in de buurt van Utrecht. Bedenkelijker is het dat spelers die voor JO op zullen gaan bij een coach voor JO gaan spelen. Wat niet wegneemt dat die twee jongens een aanwinst voor SW zullen zijn. Dubbelrol van coach vind ik zelf een lastig verhaal.

 11. En wie heeft Marijne dan meegenomen van OZ naar Den Bosch….???? En van Amsterdam naar OZ? Zeg het maar…

 12. @Astrid, Waarom zou je van OZ naar DB gaan ? en van Amsterdam naar OZ? helemaal niet logisch.

  Het gaat erom dat Marijne coach van Jong Oranje is en opeens stappen er 3/4 spelers over naar de club waar heel toevallig ook de coach van Jong Oranje zit.

  Nu is Smolenaars coach van Ned A en stappen er opeens ook jongens over naar de club waar Smolenaars heen gaat.

 13. Piet Snot

  @ Stick, wat is in godsnaam jouw toegevoegde waarde aan dit forum?

 14. @Piet Snot, hij mag toch gewoon vragen wat hier zo gaaf aan is? hij stelt tenminste nog een vraag, jij komt alleen maar zeiken.

 15. Dat arme Nijmegen. Lekker opleiden voor anderen. Zodra heren 1 in het vizier komt weten ze niet hoe hard ze weg moeten rennen naar andere club.

 16. Mooi toch

  Dave is coach van NL B en kent Tijn en Niek inderdaad uit die tijd. Tijn en Niek spelen bij OV clubs in H1 en moeten nu de stap naar de senioren definitief maken en waarschijnlijk verhuizen ivm startende studies. Mooi toch dat je als jeugdinternational (al jaren) mag aanhaken in de hoofdklasse! Niks mis mee.

 17. Absoluut mee eens. Daar zegt ook niemand wat over. Overigens zit Smolenaars zowel bij jongens B als Jong Oranje en dat maakt het wel wat makkelijker voor hem om de jongens te benaderen.

 18. misschien is het verstandiger om je te verdiepen in de begrotingen van verenigingen voordat je roept dat spelers voor het grote geld naar SW gaan. SW heeft een van de laagste begrotingen van de HK.

 19. @Hans, en misschien moet jij dan de boter van je hoofd halen.

 20. @Jop maak is bekend wie je bent als je zo goed inzicht heb in de begroting van SW?

 21. @kasper,die begroting kan jezelf ook maken als je kijkt naar het elftal een aantal buitenlanders, taeke en nog een aantal oudere jongens die al een tijdje op niveau spelen.

  Taeke verdiende in zijn topjaren 70.000 bij Adam die zal toch nu niet gratis spelen wat jij?

 22. Gokje begrotingen HK heren volgend seizoen.
  Sweijde dus wel 1 vd laagste, maar nog wel altijd hoog genoeg.
  Rotterdam
  Oranje Zwart
  Kampong
  Amsterdam
  Bloemendaal
  Pinoké
  HGC
  Den Bosch
  Schaerweijde
  Tilburg
  Laren
  Hurley

 23. @hokkie, wat een totaal onzinnig gokje

 24. @ hans, en wat denk jij dan?

 25. @Hokkie, ik denk dat we het lekker aan de clubs moeten overlaten en ons er niet druk overmaken.

 26. Lekkere dooddoener. Zullen we de transfers ook lekker aan de spelers en de clubs overlaten, de selecties van de teams aan de coaches? Dan blijft er bijna geen forumtopic meer over.

 27. @hokkie, nee een lijstje maken op de gok dat voegt lekker veel toe.

  Het mooie is dat clubs en spelers zelf over de transfers gaan en dat kunnen we dus rustig aan ze overlaten of dacht je dat jij daar ook invloed op had?

 28. @ hans, het gaat toch niet om de invloed die we erop hebben. Denk jij dat we met dit forum enig invloed hebben op wie dan ook? Het gaat op het forum om de discussie en de gedachtengang gevoed door de perceptie. Heel veel daarbij is van horen zeggen en gokken, dus ook de lijstjes van begrotingen. Zeker nu de discussie richting kapitaalkracht ging is het aardig om te zien hoe men daar over denkt. Weet je ook meteen waar je nog het nodige vuurwerk wel/niet kan verwachten.

 29. @Hokkie, nee dus voegt je lijstje ook niks toe, want je hebt geen inzicht in begrotingen van clubs.

 30. @Hokkie, kan je even het weerbericht voor over 2 weken gokken

 31. Pannenkoek

  @Hans (en al je alter ego’s), jij voegt al helemaal nooit wat toe aan het forum, sterker nog je helpt het naar de kloten. Opzouten dus.

 32. @Pannenkoek, je doet je naam weer eer aan.

 33. Met je laatste post geef je veel prijs.

 34. @hokkie, doe nou nog even die weersvoorspelling voor de komende 2 weken

 35. @ stick, Doe jij ff iets inhoudelijks.

 36. @Hokkie, je laatste post is wel je beste tot op heden.

  Maar even serieus maak even een lijstje van alle OVK en 1eklasse clubs ben heel benieuwd

 37. begrotingen he, gok je gewoon lekker

 38. Laren heeft volgensmij net zo veel buitenlanders als schaerweijde dus ik weet niet waar je de ranking op basseert!

 39. Laren heeft volgend jaar minder buitenlanders.

 40. Buitenlander

  Schaerweijde heeft voorals nog maar 1 buitenlander, Arek.

 41. @ arnold/Buitenlander Als Hullier inderdaad naar LAren vertrekt.

 42. Volgens mij heeft Schaerweijde er 4 een Pool, 2 Nieuw Zeelanders en een Zuid Afrikaan

 43. Buitenlander

  volgens mij heeft Arek(de Pool) alleen bijgetekend

 44. Benieuwd hoe Niek (Merkus) zich zal ontwikkelen is een CV en met het aantrekken van Taekema en het bijteken van een paar contracten bij SW zullen er achterin keuzes gemaakt moeten worden. Niek is daarnaast vaste waarde bij NL A achterin. Tijn technisch zeer sterke speler moet fysiek nog wat bijkomen bij de rest maar goede speler!

 45. Niek inderdaad goede CV. Maar een niet te hoge stick- handelingssnelheid. Hullier ook in gesprek met schc overigens. Krijgen de jonkies 10 minutencontracten wellicht.

 46. @ Kees .Maar Huiler wilde toch niet naar de overgangsklasse?

Reageer