Michel van den Heuvel: ‘Tachtig procent kans om kampioen te worden’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Michel van den Heuvel: ‘Tachtig procent kans om kampioen te worden’

Ondanks de nederlaag van Oranje Zwart in het eerste finaleduel tegen Amsterdam (1-2) is coach Michel van den Heuvel hoopvol gestemd op een goede afloop voor zijn ploeg. ‘We hebben tachtig procent kans om kampioen te worden.’

Om landskampioen te worden moeten de Eindhovenaren zowel zaterdag als zondag winnen van Amsterdam. Dan zal Oranje Zwart volgens Van den Heuvel wel uit een ander vaatje moeten tappen dan in de eerste wedstrijd.

Ontbreken

‘We hadden te weinig kwaliteit aan de bal, te weinig echt scherp gespeeld om iets te creëren. De power en scherpte om dwars door iemand heen te slaan ontbrak wel’, analyseerde Van den Heuvel voor de camera van NOS Studio Sport.

Het niveau van de wedstrijd vond de OZ-coach teleurstellend. ‘Het was van twee kanten een matige wedstrijd. Beide ploegen waren vermoeid. Wij hebben twee keer 85 minuten gespeeld en zondag een extra wedstrijd van zeventig minuten. Dat hakt erin.’

Vertrouwen

Van den Heuvel heeft er vertrouwen in dat de ploeg zich voor zaterdag kan herpakken. ‘Als je graag wil, kan je veel en de spelers zitten goed in elkaar. We hebben zoveel karakterjongens. Die zullen een ander gezicht laten zien. Degene die het graagst wil, zal dit weekend het verschil gaan maken’.

Bekijk hier de foto’s van het duel tussen Oranje Zwart en Amsterdam

Lees hier het interview met Valentin Verga

Lees hier het interview met Robert van der Horst

Comments (6)

 1. Amsterdam

  Keep dreaming Michiel. Adam is zaterdag al kampioen. Heb niets gezien vandaag waarop jullie gaan winnen.

 2. Heerlijke Eindhovense bluf, maar ben het eens met hierboven. OZ was dermate matig, dat een zege zaterdag een utopie is…

 3. Van den Berg

  OZ zal 80% van de keren altijd 2e worden…

 4. Floppieenteun

  Ben het met v/d Heuvel eens, al is 80% wel een beetje bluf. OZ heeft beter materiaal dan Amsterdam en heeft dus ook meer kans om te winnen.

 5. ah, daar hebben we floopienteun weer, beter materiaal, dat is een beetje je paradepaardje….kopen, kopen en nog eens kopen….het gaat om het team wat je hebt. als je reeds 3 x hebt verloren dit jaar van Amsterdam, dan ben je toch compleet ongeloofwaardig als je dan als coach zegt dat je 80% kans hebt??? van de heuvel is gewoon een rare idioot die de hele tijd als een gek langs de lijn loopt te roepen.

 6. Deskundigen??

  Uit de uitkomst van het landskampioenschap blijkt wel weer dat Michiel van den heuvel echt een topcoach is en dat, zoals gebruikelijk in dit forum, @Amsterdam, @ eric, @ van den berg en @Jeroen allemaal hard schreeuwende stemmingmakers zijn zonder enig inzicht. Jongens ga lekker knikkeren in het vervolg maar onthoudt je van enig commentaar in het hockey. Alleen Floppieenteun blijkt, zoals wel vaker, deskundig!

Reageer