Michelle van der Pols: ‘We vergaten te scoren’

De dames van Laren en SCHC moesten zondag vroeg uit de veren. Al om 11.00 uur betraden beide ploegen het veld voor de wedstrijd die uiteindelijk in 0-0 eindigde. Michelle van der Pols van SCHC vond het aanvangstijdstip wel prima.

“Misschien was het voor het publiek niet het beste tijdstip, maar ik vond het wel lekker. Je hebt dan nog een lekkere lange dag”, zegt Van der Pols. De voorbereiding op het duel met Laren was ook niet anders dan op de andere competitiewedstrijden.

Zelfde voorbereiding

“Je moest iets vroeger op en sommigen zullen eerder hebben ontbeten om niet met een volle maag te spelen, maar voor de rest was de voorbereiding precies hetzelfde als altijd.”

Dat het duel tussen Laren en SCHC vervolgens in een doelpuntloos gelijkspel eindigde, had volgens Van der Pols niets te maken met het vroege tijdstip, maar meer met scherpte. “We hadden nog meer eager moeten zijn. We hadden veel meer kansen en meer speloverwicht. We speelden een goede wedstrijd, vooral in de eerste helft, maar we vergaten te scoren.”

Topduels

Met de remise tegen Laren slaagde SCHC er opnieuw niet in om van play-offploeg te winnen. Al eerder gingen de duels met Amsterdam en Den Bosch verloren. “Het is denk ik deels een mentaal stuk”, zegt Van der Pols. “Het brengt meer spanning met zich mee om topwedstrijden te spelen. We zijn meer onder de indruk en spelen minder ons eigen spel.”

“Tegen Laren hebben we wel ons eigen spel gespeeld”, gaat Van der Pols verder, die nog geen conclusies wil verbinden aan de tweede plaats die SCHC op de ranglijst bezet. “Het zit allemaal dichtbij elkaar. In de tweede helft van het seizoen worden de prijzen verdeeld.”

Centraal in de as

Over haar eigen spel is Van der Pols redelijk tevreden. Ze heeft het naar haar zin op de nieuwe positie in het team, centraal in de as. “Ik heb daar heel vroeger ook gespeeld. Het is een leuke positie. Je wordt meer betrokken bij het spel dan dat je aan de buitenkant staat.”

Oranje-Rood is komende zondag de laatste tegenstander van SCHC voor de winterstop. “Het gaat snel, het vliegt voorbij”, zegt Van der Pols, die zeer waarschijnlijk de winterperiode gaat zaalhockeyen. “Ik ga liever de zaal in dan buiten shuttles rennen.”

Bekijk hier de foto’s van het duel tussen Laren en SCHC

Reageer

Contact Us