"Mijn teamgenoten realiseren zich dat er uit een an­der vaatje getapt moet worden" - Hoofdklasse Hockey Nederland

“Mijn teamgenoten realiseren zich dat er uit een an­der vaatje getapt moet worden”

Zondagmiddag wist Amsterdam er een derde finaleduel tegen Den Bosch uit te slepen in de strijd om de landstitel. Na een 1-0 achterstand zorgde de Amsterdamse Kelly Jonker er eigenhandig voor dat haar ploeg met 1-2 richting Amsterdam kon vertrekken. Amsterdam viert feest, waar Den Bosch teleurgesteld is in eigens spel.

“We zijn afgetroefd op onze eigen kracht. Ik miste de absolute wil om te winnen. We verloren te veel persoonlijke duels. Waar dat aan ligt? Goede vraag, maar ik weet het eerlijk gezegd ook niet. Amsterdam wint hier gewoon ver­diend,” sprak de teleurgestelde Maartje Goderie tegen het Brabants Dagblad.

Goderie zat juist goed in de wedstrijd en was vaak aanwezig. De middenvelder was ook coachend sterk en praatte meer dan normaal. “Probeer toch het team op te peppen in de moeilijke fases van de wedstrijd. We haalden te weinig uit onszelf,” zegt Goderie.

“We misten de over-mijn-lijk-mentaliteit. Ik neem dat iedereen kwalijk. We mogen simpelweg niet op bele­ving verliezen, dat gebeurde van­daag wel,” zegt Ireen van den Assem tegen diezelfde krant.

Den Bosch kwam door een trefzekere Maartje Paumen uit een strafcorner op een voorsprong, maar Amsterdam nam daarna het initiatief aan de Oosterplas. “Daarna lopen we iets te veel achteruit en zetten we het goede spel niet in doelpunten om”, zag Van den Assem.

Voor rust kon maakte Jonker de gelijkmaker om en kwartier voor het einde de winnende treffer binnen te glijden.

“Was het maar alvast zaterdag. Nu duurt het te lang om meteen wraak te nemen voor deze smade­lijke nederlaag. In de kleedkamer spatte de strijdvaardigheid bij iedereen eraf. Mijn teamgenoten realiseren zich dat er uit een an­der vaatje getapt moet worden. Het gaat ons niet gebeuren dat wij hier twee keer achter elkaar verliezen. No way.”

Klik hier om de beelden van de wedstrijd tussen Den Bosch en Amsterdam te bekijken.

Reageer