Milan van Baal completeert selectie Rotterdam

Met het aantrekken van Milan van Baal heeft Rotterdam de herenselectie voor komend seizoen compleet. De 24-jarige aanvaller maakt de overstap van Oranje‐Rood, waarvoor hij één seizoen is uitgekomen. Daarvoor speelde Van Baal vier jaar bij Den Bosch en, eerder, bij Push in zijn woonplaats Breda.

Afgelopen winter werd Van Baal geselecteerd voor de trainingsgroep van het Nederlands elftal. Daar viel hij af bij de selectie voor de Hockey World League Semi-Final en het Europees kampioenschap.

Nieuwe spelers

Rotterdam trok eerder de Spaanse international Albert Beltran en de Engelse oud-international Nick Catlin aan. Ook krijgen jeugdspelers Justen Blok, Nick van Trigt, Hugo Mann en de van Oranje‐Rood overgekomen jeugdinternational Tjep Hoedemakers een kans in de trainingsgroep. Daarin is ook een plek voor Sijbrand Bolhuis uit het tweede team van Rotterdam, en voor Rolf Steenmetser die overkomt van het Engelse Beeston.

“Onze selectie is met de komst van Milan compleet”, geeft bestuurslid tophockey Mark van Rijn aan. “We zijn ervan overtuigd dat we met de huidige selectie wederom een mooi seizoen zullen beleven. Door de verjonging die we doorvoeren zorgen we er
bovendien voor dat we ook in de toekomst mee kunnen blijven doen voor de prijzen.”

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (4)

 1. Opvallende transfer! Goede speler, wellicht kan hij bij Rotterdam wel doorstoten naar NL elftal. Iemand enig idee waarom hij al na 1 seizoen weer weg gaat bij OR?

  Met deze selectie moet Rotterdam toch ook weer meedoen om de playoffs. Mooi ook dat er veel jeugd doorstroomt!

 2. ‘Ongelukkige’ relatie met Lucas Oordeel.

  Succes Milan! Mooie transfer.

 3. Floppieenteun

  Sluit me bij het verhaal van @Lee aan. Goed dat ze investeren in talentvolle Nederlandse jeugdspelers. Beleid met visie. Hoop voor Rotterdam dat de buitenlanders echt iets extra’s kunnen brengen (zoals bv. Knowles en Child in het verleden).

 4. Dertien in een dozijn.

  Hebben allemaal de nationale jeugdselecties doorlopen, debuteren op jonge leeftijd bij hun clubs en hebben allemaal dat stempeltje ‘talent’ in hun paspoort maar nog niks gepresteerd (JO ging viel behoorlijk door de mand in India vorig jaar en dat lag niet alleen aan de coach)

  Dan komt stap 2: meedoen met de grote jongens waar snelheid, weerstand en incasseringsvermogen bepalen of je het gaat redden of niet.

  Max geeft wel meer jonge spelers de kans om te ruiken aan het grote oranje. Het zijn er echter heel weinig die aanhaken. Het enige oranje waar hij zich op had moeten focussen is Oranje Rood, en daar heeft hij het niet gered.

  Gaat hij het Rotterdam wel redden, en waarom?

Reageer

Contact Us