Mol: "Ik wil ooit een Olympische Spelen of een WK meemaken" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Mol: “Ik wil ooit een Olympische Spelen of een WK meemaken”

Emilie Mol

Emilie Mol was de laatste jaren met recht de grootste pechvogel van Holland Hockeyland. Even op een rijtje: zware kruisbandblessure in 2010 met een herstel van zestien maanden, rugproblemen in het begin van dit seizoen en tijdens trainingsstage van Oranje in Zuid-Afrika kreeg ze last van haar scheenbeen.

Afgelopen zondag maakte de middenveldster van Den Bosch na tien minuten haar entree in de wedstrijd tegen Pinoké. In het Brabants Dagblad doet ze haar verhaal.

“Je vraagt jezelf weleens af: waarom overkomt mij dit? Mentaal is het zwaar om noodgedwongen aan de kant te zitten.” Toch heeft het blessureleed van Mol geen invloed op haar spel. “Bang om duels in te gaan ben ik niet. Ik vlieg er gewoon in, trek me niet terug.”

Onlangs kreeg Mol nog een tegenslag te verwerken. Ze behoorde niet tot de 24 Oranje speelsters die zich gaan voorbereiden op de World Hockey League in Rotterdam. Ook vlak voor de Olympische Spelen werd Mol niet geselecteerd door bondscoach Max Caldas. “Na de laatste teleurstelling besloot ik in overleg met de medische staf van het Nederlands team om een stapje terug te doen. De komende periode richt ik me volledig op Den Bosch. Met fysio’s van de club ga ik aan de slag om topfit te worden, een dagje extra trainen. Daarna wil ik laten zien dat ik belangrijk kan zijn voor de ploeg én nog steeds goed genoeg ben voor het nationale team.”

De beslissing om een stapje terug te doen viel de middenveldster zwaar. Ze vertelt aan de Brabantse krant dat je als topsporter het hoogste nastreeft, maar dat het voor haar nu prettig is dat de druk even van de ketel gaat. Onbewust voelde ze die druk in de wedstrijden, omdat Mol zich graag wilde bewijzen. Ondanks alle tegenslagen heeft de Bossche nog altijd dromen. “Ik wil ooit een Olympische Spelen of een WK meemaken.”

Reageer