Monsterscore voor Kampong


De ploeg uit Groenekan maakte op eigen veld geen schijn van kans tegen titelkandidaat Kampong. Halverwege stond Kampong al op een ruime voorsprong en daar kon Voordaan geen verandering in brengen.
Zes spelers die het bij Kampong niet hebben gered, hockeyen nu bij Voordaan. Voor Mitch Vermeij, Hans Claassen, Adriaan Stolk, Pieter Woudenberg, Floris Delmee en Wytse Engelsman was de grootmacht van de grootste hockeyclub van Nederland een brug te ver.
Mitch Vermeij mocht drie jaar geleden nog aantreden in het shirt van de Utrechtse grootmacht, maar speelt nu al zijn derde seizoen bij de promovendus. “Voordaan is een klein clubje waar alles wat rustiger gaat dan bij Kampong. Je zag ook dat ze een maatje te groot voor ons waren. Bij Voordaan kun je hoog hockeyen combineren met andere dingen, want wij trainen maar drie keer in de week. Toen ik bij Kampong speelde, trainden we zes keer,” aldus Vermeij in het AD.
Voordaan was vooraf tevreden dat de grote buurman de wedstrijd zeer serieus had genomen. Dat kwam natuurlijk door de stunt tegen titelkandidaat Oranje Zwart. Voordaan won op eigen terrein met 4-3.
Voorafgaand trainde Kampong een keer op het zandveld dat ver weg van het clubhuis tegen de tennisbaan aanligt. De spelersgroep zelf gaf aan dat ze liever de hele week op zand wilden trainen ter voorbereiding, omdat Voordaan als enige hoofdklasser op een semiwaterveld speelt dat met zand ingestrooid is.
De derby trok zo’n 1000 toeschouwers en was een heus doelpunten spektakel. De wedstrijd was na acht minuten al beslist. Quirijn Caspers opende al vroeg in de wedstrijd de score met twee treffers. Teamgenoot Robbert Kemperman had de derde goal er na acht minuten inliggen. Coach Alexander Cox was zeer tevreden over de instelling van zijn team.  Hij zegt tegen het AD:  “we begonnen messcherp en daarvoor verdient de hele  ploeg complimenten. Voordaan verdient ook ons respect. Zij hebben hier op hun veld gewoon goede resultaten geboekt dus we waren gewaarschuwd. Zij hebben een leuke ploeg met goede spelers. Het is een goede zaak natuurlijk dat spelers die het niet redden bij een club even verderop wel kunnen spelen.”
De  eretreffer was van Hans Claassen die uit een strafcorner de bal langs reservedoelman Jan de Wijkersloot pushte.  Maar het was vooral het korenblauwe sterrenensemble dat wervelde in Groenekan en eenvoudig aan het doelsaldo werkte.
Bron: AD
Foto: Maurice de Wert

Comments (1)

  1. Goh grappig dat er over een monsterscore wordt geschreven en dat de uitslag er dan vervolgens niet bij staat…

Reageer