MOP haalt Belgisch international Emma Puvrez

MOP heeft zich voor komend seizoen versterkt met de komst van Emma Puvrez. De 20-jarige Belgische international is afkomstig van KHC Dragons.

Puvrez, die al 58 keer uitkwam voor de nationale ploeg, speelde drie seizoenen voor de Belgische club. De middenveldster die ook uit de voeten kan in de aanval is toe aan een volgende stap in haar loopbaan.

Ontwikkelen

‘Emma wil zich graag verder ontwikkelen in de sterkste competitie van de wereld en dat kan prima bij ons, wij zijn dan ook blij met haar komst’, zegt Remco van Lotringen, verantwoordelijk voor Tophockey op MOP.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (20)

 1. Ik vind het wel interssant wat MOP doet. Jong talent bij elkaar harken, goed begeleiden en dan kijken hoever je komt.
  Ik hoop dat het zo lukt de grote 4 in het dameshockey te benaderen. Volgens mij maakt MOP met veel minder middelen betere keuzes dan OR. Beter kiezen voor jong echt talent om naar de top te begeleiden, dan kiezen voor “gearriveerde” minder talentvolle spelers die al een levenslang maximaal gepromoot en begeleid worden en waar niet veel groeipotentieel meer in lijkt te zitten.
  Komend seizoen krijgt Siepman nog gelijk. Vanaf volgend jaar wint MOP van OR. Ik zou het wel leuk vinden als het echte talent en de liefde voor de sport het wint van de politiek en de middelen.

 2. Waarschijnlijk betaald MOP ook niet van die belachelijke geld bedragen als OR om talent binnen te halen. Als de geruchten waar zijn wat ze Yibbi Jansen hebben betaald klotst het geld daar tegen de plinten.

 3. meer details graag

 4. Diederick

  Hmmmm, heb ik eerder geen bericht gelezen op hockey.nl dat Emma Puvrez op KHC Dragons had (bij)getekend voor seizoen 2016-2017? Onderin het bericht dat Charlotte Derkx naar Dragon verhuist. (httpss://hockey.nl/nieuws/hoofdklasse-dames/charlotte-derkx-naar-belgische-khc-dragons/)

  MOP is in paniek na een leegloop en haalt zelfs spelers weg bij clubs die daar reeds afspraken hadden. Vuil spelletje wat getuigd van weinig strategie en visie richting de toekomst

 5. Knap dat mop toch een team op de been krijgt, wel een erg jonge ploeg zo !! denk daarom dat ze OZ (OR) dit jaar nog niet voorbij gaan (zie oz nog wel boven laren of stichtse eindigen). Maar als ze er in kunnen blijven en de groep bij elkaar houden gaat het de komende jaren misschien verrassen. succes Karel

 6. Rob de Jong

  Ik zie even het geweldige talent niet dat MOP dan gehaald heeft, behalve misschien Boers en Van der Venne. Het is daar echt afwachten en het lijkt me best vermoeiend elke keer een nieuw team op te tuigen. Voor OR lijkt het dat de oude tactiek ze niet verder heeft geholpen (veel focus op jeugd uit de regio) en dat ze nu door te kopen de stap omhoog wel denken te maken. Zijn er voorlopig maar 3 trouwens en allemaal gerichte versterkingen. Ik zie het niet gebeuren hoor, Top 4 echt veel sterker. Die stap om de Big 4 in proberen te halen zit hem ook in geld in combinatie met een goed verhaal denk ik. Talenten en grote namen komen toch voor Play Offs, betere kans op Oranje etc

 7. Weer een speelster, naast de zusjes Van Dongen, die had toegezegd bij een club.

  Manier waarop stel ik me toch vragen bij.
  Niet alleen deze (jonge) meiden hebben schuld aan het verbreken van deze afspraken.

 8. Ben ik het helemaal mee eens Polleke, ik vind dit niet netjes dat ook WEER een topsporter haar club in de steek laat terwijl er toegezegd was…

 9. MOP versterkt zich niet maar verbreedt zich alleen maar.

 10. Calimero,

  Volstrekt mee oneens. Dit zijn wel degelijk versterkingen op termijn voor MOP.
  OR daarentegen versterkt zich niet op termijn. Dat is juist zo interessant aan het hele verhaal. Als MOP dit team bij elkaar weet te houden, gaan ze OR voorbij over 1 tot 2 jaar.

 11. Ik denk dat als er “toegezegd” is, maar er niks is getekend het een tekortkoming is van de topsport-commissie van de desbetreffende club …. (helaas?) werkt het nou eenmaal zo binnen de topsport.

  wil je talenten behouden zul je in gesprek moeten gaan met deze, duidelijke afspraken maken en deze ook op papier zetten. Dan nog heb je dat er altijd spelers rond zullen kijken naar andere opties maar dit werkt 2 kanten op.

 12. Inderdaad. RvM,
  Er moet meer gepraat worden, er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden en deze moeten helder op papier gezet worden. Topsportcommissies denken daar vaak te makkelijk over. Je kan de speler daar volgens mij weinig in verwijten.

  Loyaliteit:
  Spelers leren van jongs af aan dat de club weinig loyaal is. Alleen de handigsten en sterksten overlleven. Ik denk toch dat dat topsport eigen is. Beide kanten op.
  Bij hockey is daarbij netwerken ook nog erg belangrijk (hoezo topsport, laat me niet lachen). Het is wel een leuke leerschool voor het echte leven.

 13. Oh ja,

  MOP succes!
  Volgens mij hebben jullie echt talent gehaald om het team weer op te bouwen.
  En vergeet niet zaken goed op papier te zetten.
  Playoff’s 2018! Ik kom kijken.

 14. Als spelers inderdaad een toezegging hebben gedaan bij een andere club is dit te gek voor woorden. Heeft met opvoeding te maken. Pakken wat je pakken kunt en dan weg. Waardering is vaak 0. Of ouders die eerst van gekkigheid niet weten hoe ze professionals en Tc leden moeten paaien en als ze weg gaan met hun lieve dochter of zoon bestaan ze niet meer. Dat ondankbare zie je nu ook bij een paar spelers van MOP. Ik mis trouwens in het verhaal de jeugdopleiding. Waarom krijgen hooguit drie hoofdklassers het voor elkaar eigen jeugd door te laten stromen? En dan bedoel ik niet a en b spelers elders wegplukken, laten groeien en dan zeggen dat je eigen jeugd doorstroomt. Al met al wel interessante spelers die bij MOP gaan hockeyen.

 15. Ronald B.

  Na wederom het zoveelste bericht over Mop, en de zeer interessante discussies daaropvolgend wil ik toch reageren.

  Wat mij opvalt is dat er bij de technische staf geen belletje gaat rinkelen als er 9 dames weg gaan in één jaar. En dan heb ik het voor MOP begrippen niet over de minste. Allemaal een andere reden, maar toevalliger wijs, wel allemaal na afgelopen seizoen. Wellicht is de reden die ze op geven wel niet helemaal de échte reden. Als de technische staf zich daar mee bezig had gehouden, hadden ze zich nu niet als een idioot hoeven te gedragen rondom 18 jarige talenten.

  Daarnaast komt er dus vooral talent, met in ‘potentie’ hoofdklasse waardige speelsters. Speelsters die enkel en alleen de hoofdklasse zien en MOP alleen als springplank gebruiken. Allemaal prima, maar het huidige team mist een hoop kwaliteit om boven de play-outs streep te eindigen.

  MOP had hoofdklasse en Toon Siepman te bieden, nu alleen nog de hoofdklasse. Er gaan veel slechte verhalen rond over het niveau van de huidige technische staf. Wat MOP hier ongetwijfeld gaat ontkrachten.

  Laat ik vooropstellen dat ik MOP het beste wens met het opbouwen van het talentvolle team dat ze nu hebben. Echter kan het geen kwaad om eens goed te kijken waarom ze nu in deze situatie zijn beland.

 16. Goed stuk op hockey.nl:
  “MOP actief op transfermarkt: ‘We zijn zeker geen ‘zinkend schip”
  “Er gaat wel wat Hoofdklasse-ervaring uit de ploeg, daarvoor komen talenten en 2 internationals terug. Aan een nieuw team bouwen is trouwens erg leuk. Mijn voorspelling is dat wij gewoon weer serieus gaan meedoen.”
  Ik vind het heel verfrissend. Er wordt doorgaans veel teveel naar hockey establishment gekeken en te weinig naar echt talent en mogelijkheden.

 17. Met lede ogen zie ik hockeyers en hockeysters op veel te jonge leeftijd bestempeld worden als talent om vervolgens weggekaapt worden naar “grotere” clubs (want anders ben je nationaal niet genoeg in de picture en als je daar niet gezien wordt op jong B leeftijd heb je de boot al gemist).
  Het stoppen met de districts B selecties heeft die trek naar de grotere clubs nog verder versterkt.
  Slecht hockeybond beleid, versterkt de verschraling en uiteindelijk ook de prestaties van een nationaal elftal. De beste hockeyers op volwassen leeftijd worden zo gemist. Latere selectie (16-18 jaar) en meer decentrale talentondersteuning voorkomen deze verschraling.
  Selectie op jonge leeftijd selecteert te weinig op talenten die belangrijk zijn voor een echte tophockeyer en meer op snel of vroegrijp zijn en leeftijdspositie in jaargang (jong of oud in het jaar). Laatst was daar ook op tv wat over te zien n.a.v. van wetenschappelijk onderzoek naar het maken van selecties in de sport.
  Hier ligt wel een kans voor de subtop en een opdracht aan de bond: Scout niet op ontwikkelingsvoorsprong maar op ontwikkelingsmogelijkheden en biedt vervolgens een fatsoenlijke hockeyopleiding.
  Waarom deze reactie hier? Omdat MOP dat nu juist noodgedwongen lijkt te doen.

 18. FVM helemaal met je eens.

  Frank Balvers geeft toevallig een interview met hockey.nl vanwege prolongatie van landskampioenschap meisjes A en B van Amsterdam. Hij beschrijft daarin zijn eigen verwarring precies:
  Hard werkende, fysiek vroegrijpe (maar beperkte) spelers met heel veel zelfvertrouwen, waarvan hij verwacht dat dat de olympische spelers van de toekomst zijn.
  Ik heb de Amsterdamse meiden diverse malen mogen zien spelen afgelopen jaren en ook de meisje A finale in Den Bosch. Ze spelen een dominant en winnend spelletje, overlopend van zelfvertrouwen. Sommige staan als Ronaldo’s te hockeyen….
  Als dit de weg naar de olympische top is, dan wordt Nederland subtop. Ik hoop dat de bond zich niet in slaap laat sussen en met meer visie naar de toekomst kijkt. Hard werken en knallen kan altijd nog. In de jeugd moet je andere kwaliteiten zoeken en ontwikkelen . Als je olympisch tophockeyer s wil afleveren kan je je jeugd beter niet zo forceren, maar opleiden.

 19. Amsterdan

  Ronaldo heeft het anders best een eind geschopt

 20. In de wandelgangen heb ik ook vernomen dat Siepman niet zou shoppen bij MOP, is toch ook gebeurt.
  En een toezegging is pas definitief als er een handtekening staat op papier, tot die tijd is iedereen vrij om te doen wat hij/zij wil.

Reageer

Contact Us