Motivatie Siem Schoenaker wordt groter door nieuwe positie en reisafstand - Hoofdklasse Hockey Nederland
HGC scoort in de play-offs tegen Kampong.

Motivatie Siem Schoenaker wordt groter door nieuwe positie en reisafstand

Een opmerkelijke transfer deze week was die van Siem Schoenaker. De speler van HGC maakt de overstap naar Hurley. Waarom vertrekt de jonge Schoenaker van een play-offs kandidaat naar een ploeg die strijd tegen degradatie. Wij zochten het uit.

‘Het is zeker geen stap terug in mijn persoonlijke ontwikkeling’, aldus Schoenaker die op 22-jarige leeftijd de keuze heeft gemaakt om van HGC naar Hurley te verhuizen. De afgelopen jaren was het jonge talent een vaste waarde in de ploeg van Paul van Ass. Naarmate de jaren voorbijgingen, werd Schoenaker steeds meer naar voren geschoven als aanvaller. ‘Voor mij werd de reisafstand van Amsterdam naar Den Haag teveel. Ik zat toch gemiddeld zo’n acht uur per week in de auto. Daarnaast heb ik bij van Ass er nooit een geheim van gemaakt dat ik liever centraal in de as of als vrije verdediger speel. In een goed gesprek met de coach van HGC, werd mij duidelijk gemaakt dat dit voorlopig nog niet aan de orde zou zijn. Dit was voor mij daarom ook de belangrijkste reden om komend jaar een nieuwe uitdaging te gaan zoeken. Bij Hurley denk ik deze rol wel te kunnen vervullen’.

Verder ontwikkelen

HGC lijkt komend jaar toch weer mee te gaan doen om het landskampioenschap. HC Rotterdam lijkt een jasje uit lijkt te moeten doen door afscheid te nemen van een aantal buitenlandse krachten. Andere concurrenten zoals Amsterdam en Den Bosch lijken nog niet met grote versterkingen te komen. Daarentegen kwam HGC met internationaal transfernieuws. Marc Serrahima Castella komt over van Club Junior uit Spanje. Ook Argentijns international Agustin Bugallo verhuist van Pinoke naar HGC. De ploeg wil mee gaan strijden om het landskampioenschap. ‘Ik heb een aantal jaren meegedaan om dit kampioenschap. En dat is het mooiste wat er is. Ik kan me nog goed herinneren dat ik twee keer een shoot-out scoorde tegen Amsterdam in de play-offs. Dit ga ik komend jaar natuurlijk missen. Daarentegen denk ik dat ik bij Hurley me verder kan gaan ontwikkelen. Sterker nog, ik denk dat ik straks gemotiveerder ben om weer te gaan trainen. De positie en de reisafstand maken het voor mij een stuk prettiger.

Strijd tegen degradatie

Toch lijkt de stap naar Hurley voor Schoenaker geen logische. De ploeg vocht afgelopen jaar om degradatie en met de huidige ontwikkelingen in de Hoofdklasse, lijkt dit komend jaar ook weer het geval te zijn. Toch ziet Schoenaker zijn transfer positief tegemoet: ‘Natuurlijk ben ik realistisch. Ik denk ook dat we volgend jaar het zwaar gaan krijgen. Voor mij is dat extra raar, de afgelopen jaren heb ik natuurlijk relatief weinig wedstrijden met HGC verloren. Wat ik wel heb opgemerkt in de eerste trainingen is dat we een hele mooie groep hebben die graag wil trainen. Ik voel me er echt thuis’.

De heren van Hurley trainen nog een week. Daarna zijn er er een aantal weken vakantie, waarna de selectie begin augustus weer begint met trainen. Voor Schoenaker een nieuwe uitdaging: ‘Mijn intrinsieke motivatie om straks weer te gaan trainen is een stuk groter doordat ik kan spelen op de positie die ik graag wil. Daarnaast kijk ik ernaar uit om straks lekker op mijn scooter naar het Amsterdamse bos te rijden’.

Door: Hans Hofstra

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

 

Reageer