Na bewogen jaar is bij Den Bosch de weg naar de top ingezet - Hoofdklasse Hockey Nederland

Na bewogen jaar is bij Den Bosch de weg naar de top ingezet

Er is dit jaar veel gebeurd aan de Oosterplas. De heren van Den Bosch zijn op ruime afstand van de play-off plaatsen geëindigd en ook op ruime afstand van de play-out plekken.Het absolute dieptepunt was de elfde plek na acht speelronden.

Coach Sjoerd Marijne slachtofferde zijn eerste keeper Quico Cortés en stelde zijn tweede doelman Piet Noordam op. Met Noordam in het doel herstelde de Bosschenaren zich. Er werden goede wedstrijden gespeeld, maar helaas voor Noordam moest hij na de winterstop toch weer zijn plekje afstaan aan Cortés. Cortés herstelde zich van een minder goede eerste seizoenshelft met enkele goede optredens.

Ook kregen veel jonge talenten van Marijne een kans. Pepijn Luijkx, Mark Rijkers, Julien van den Nieuwenhuizen en Milan van Baal werden dit seizoen vaste waardes en soms uitblinkers voor het team. Kort daarachter volgt alweer de volgende lichting met spelers als Jasper Luijkx (broertje van) en Bram van Groesen. Allemaal jeugdinternationals met veel potentie. De meesten hebben hun contracten al verlengd voor meerdere seizoenen.

Den Bosch eindigde het seizoen op de zevende positie door een gelijkspel tegen nummer elf SCHC.  “SCHC speelde zeer verdedigend. Op het einde kregen we nog een paar dikke kansen, maar het mocht niet baten. Zij krijgen twee kansen, waarvan ze er één benutten. Ik vond ons te afwachtend spelen” aldus Marijne in het Brabants Dagblad.

Voor volgend seizoen staat er een bijna Nederlands geraamte samen met doelman Piet Noordam op de velden van Den Bosch, waar de club vooruit mee kan. Vijf van de zes buitenlanders zullen vertrekken. Een poging om tot één van de play-off kandidaten te behoren zal volgend seizoen nog lastig worden. De weg naar de top is ingezet, maar is nog lang.

Comments (6)

  1. Foutje?

    Leuk stuk, jammer dat ze Sebastian van der Graaf hier vergeten te vermelden. Verdedigend van erg grote waarde geweest voor het team.

  2. Nog eentje

    En Victor Plat natuurlijk. Super 2e helft van het seizoen gespeeld!

  3. let’s see , 1 buitenlander…

  4. Is inderdaad lastig voor te stellen maar 1 buitenlander bij DenBosch,afwachten maar.

  5. Victor Plat grootste talent van Den Bosch. Kiest voor studie maar had anders zeker deel uit kunnen maken van de U-21 selectie van Oranje.

  6. Minder buitenlanders. Goed bezig Den Bosch! Misschien wel een moment om Alistair McLennan terug te halen. Zeer ervaren speler, die erg goed staat te hockeyen bij Tilburg en ook nog regelmatig scoort.

Reageer