Naomi van As zet punt achter loopbaan - Hoofdklasse Hockey Nederland

Naomi van As zet punt achter loopbaan

De kogel is door de kerk. Aan het einde van het seizoen zet Naomi van As een punt achter haar loopbaan. De 33-jarige speelster van Laren stopte na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro al als international.

Het nieuws maakte Van As vandaag (woensdag, red.) bekend bij TelegraafVDNG. “Het is natuurlijk wel een heel lastig besluit, omdat hockey al heel lang een heel groot deel van mijn leven uitmaakt. Ik volg altijd echt mijn gevoel met dit soort beslissingen. Ik weet het gewoon: ik ga stoppen.”

Van As, die in 2009 en 2016 werd uitgeroepen tot beste speelster van de wereld, speelde 229 interlands voor Oranje en maakte 45 doelpunten. Met het Nederlands team won ze onder meer twee keer goud op de Olympische Spelen, twee wereldtitels en drie Europese titels.

Van As begon met hockeyen bij hdm en belandde via Klein Zwitserland bij Laren. Al 15 seizoenen op rij speelt ze in de Hoofdklasse. Mogelijk speelt Van As komende zondag met Laren al haar laatste wedstrijd. De Gooise ploeg staat vijfde en moet als vierde eindigen om deel te mogen nemen aan de play-offs. In het geval dat Laren een ticket bemachtigt voor de play-offs, kan Van As op jacht naar de prijs die nog ontbreekt op haar erelijst: de landstitel.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (3)

  1. Zat er natuurlijk al een beetje aan te komen.. maar desalniettemin een gemis voor het Nederlandse hockey!! Een van de beste speelsters all time.. op een allerminst sympathieke club, een van de weinige redenen om potjes van Laren te kijken!!

  2. Zonde, maar idd begrijpelijk.
    Het was een genot om je te zien spelen.

  3. Jammer dat ze gaat stoppen, maar heel begrijpelijk. Goede speelster met mooie individuele acties.

    Weet iemand eigenlijk of Joyce wel doorgaat? Vroeg me dit af.

Reageer