Nederland maakt fouten, maar wint wel van Japan

Oranje sluit de poulefase van de Hockey World League in Buenos Aires ongeslagen af. Na zeges op Egypte en Zuid-Korea en een remise tegen Nieuw-Zeeland wonnen de mannen van Max Caldas dinsdagavond 3-1 van Japan.

Nederland Oranje Engeland WK heren RU

Met een complete selectie, Constantijn Jonker was hersteld van zijn verkoudheid, kon Nederland niet beter beginnen. Reeds na 54 seconden lag de bal in het Aziatische doel. Billy Bakker kreeg de bal binnen het 23-metergebied, werkte zich in de kleine ruimte knap langs wat Japanners en rondde goed af.

Het duurde niet lang voor Japan wat terug deed. De strafcorner die ze voor ogen hadden, mislukte in eerste instantie, maar uiteindelijk belandde de bal bij Toshiro Tachibana, die kon binnenschieten. Nog een aantal keer werd de opponent gevaarlijk. Niet zozeer door goed opgezette aanvallen, maar door foutjes in de Oranjedefensie. Direct na rust kroop Nederland door het oog van de naald, maar kon rekenen op een goed oplettende Jaap Stockmann.

Bakker maakte zijn tweede van de avond na een foutje in de Japanse verdediging en werd het zelfs nog 3-1, toen Mink van der Weerden een strafcorner onhoudbaar achter de Japanse goalie legde.

Nederland is na deze overwinning eerste in de poule en ontmoet donderdag Spanje in de kwartfinale.

Reageer