Nederland speelt belabberd en moet aan de bak om de halve finales te halen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Nederland speelt belabberd en moet aan de bak om de halve finales te halen

 

De Nederlandse dames hebben zichzelf geen goede dienst bewezen door voor de tweede keer op rij gelijk te spelen. Net zoals in het openingsduel tegen de Belgen kwamen de dames niet verder dan een 1 – 1 gelijkspel. Doelpuntenmaakster aan Nederlandse kant was Caia van Maasakker.

In een zeer matig gevuld stadion kwamen de Nederlandse dames gisteravond in actie tegen Spanje. Op papier leken de Spanje ploeg een gemakkelijke tegenstander. Spanje is de nummer zeven van de wereldranglijst en kon in de openingswedstrijd maar met moeite van Rusland winnen.

Nederland startte tegen de Spaanse dames voortvarend. Binnen vijf minuten werd de eerste corner voor van Maasakker meteen tot doelpunt gepromoveerd. Het strafcornerkanon van SCHC liet met haar fabuleuze sleep zien, waarom zij cornervrouw nummer 1 was. Toch was het Spanje die veerkracht toonde. Binnen een minuut stond de Spaanse aanval alweer in de cirkel van Nederland. Een snelle aanval leverde een gelukkig doelpunt op voor de koploper in de groep. Nederland moest weer opnieuw beginnen.

De wedstrijd vorderde en de frustratie werd naarmate de tijd vorderde steeds meer duidelijk zichtbaar op de gezichten van Oranje. Het sprankelende spel van de Nederlandse middenvelders was zoek, de aanvalsters speelden verstoppertje en konden elkaar niet goed vinden en de strafcorners liepen weer niet goed. Alyson Annan gaf in de rust nog aan dat haar ploeg meer geduld moest hebben. Dit leverde uiteindelijk niets op.

Met zes strafcorners tegen een voor Spanje, heeft Nederland genoeg kansen in de wedstrijd gehad. Helaas waren deze hoeveelheid corners niet genoeg om de overwinning naar zich toe te halen. De sleep van van Maasakker mislukte meerdere malen en ook een poging van Matla bereikte geen doel. Ondanks een sterk overwicht van het Nederlandse team (59%), konden de acht schoten die werden gelost, niet worden omgetoverd tot een overwinning. Nadat Lidewij Welten in de slotfase nog een bal hard op de paal sloeg, wist Nederland dat zij vandaag het geluk niet aan haar zijde zou krijgen. Nederland staat na twee gespeelde wedstrijden op derde plaats met nog alle kansen om de halve finale te halen.

Zie hier de foto’s van de wedstrijd Nederland – Spanje

Reageer