Nederland wint kinderlijk gemakkelijk en maakt zich op voor de finale - Hoofdklasse Hockey Nederland

Nederland wint kinderlijk gemakkelijk en maakt zich op voor de finale

 

Nederland heeft in de hitte in Antwerpen een ruime overwinning geboekt op Engeland. Waar in de groepsfase nog met moeite werd gelijkgespeeld tegen België en Spanje, kwam Oranje vandaag totaal niet in de problemen. 

In het eerste kwart werd er aan beide kanten nog een beetje afwachtend gespeeld. Engeland probeerde er wel uit te komen, maar kreeg weinig ruimte voorin. In de elfde minuut kreeg Nederland haar eerste corner. Op de kop stonden van Maasakker en van den Assem. De tweede genoemde komt terug van een kuitblessure. Van den Assem krijgt meteen haar kans, en mag de bal slepen. Helaas voor haar gaat de bal rechtuit en kan Hinch gemakkelijk redding brengen. Toch is het in de rebound Nunnink die paraat staat en de bal erin prikt.

Ook in het tweede kwart is er maar één ploeg die bepaalt. Lidewij Welten die eergisteren nog twee doelpunten achter haar naam mocht zetten, was ditmaal weer trefzeker. Haar backhand is vernietigend en meteen doeltreffend. In de 28ste minuut is er een tweede corner voor Oranje, ditmaal mag Caia van Maasakker aanleggen. Haar sleep is meedogenloos en gaat in de rechter boven kruising. Nederland heerst en bepaald de wedstrijd.

In het derde kwart veranderd er weinig aan het spelbeeld. Toch is het Engeland die in het begin van het derde kwart de eerste druk probeert te geven. Het duurt tot de 35ste minuut voordat Nederland weer toe slaat. Ditmaal is het Lideweij Welten die met haar backhand hard uithaalt en Hinch kansloos laat, het staat 4 – 0 . Nederland bepaalt het spel en Engeland komt er eigenlijk niet aan te pas. In de 45ste minuut wordt een prachtige variant op de Waard gespeeld. Zij tipt en de bal belandt in het goal. Het staat 5 – 0.

Het vierde kwart gaat voort zoals de eerste drie kwarten ook werden gespeeld. Nederland dicteert en Engeland loopt de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Van Maasakker is in goede vorm en met een mooie variant kan zij de hoek uitkiezen. Wederom kiest zij voor de rechterkant en sleept de bal voor de tweede keer langs de Engelse keepster. Nog geen minuut later is het Lidewij Welten die de 7-0 binnen tipt. Als kers op de taart is het uiteindelijk Laura Nunnink die in de 55ste minuut de eindscore van 8-0 bepaald. Nederland wint van Engeland en is klaar voor de finale.

Zie hier het Liveverslag van de wedstrijd Nederland tegen Engeland

Reageer