Nederland zet een riante score neer tegen hockeydwerg Schotland

 

In de laatste groepswedstrijd van Poule B nam Nederland het op tegen Schotland. De ploeg van Max Caldas maakt tot nu toe een sterke indruk en wist in de poule onder andere Duitsland te verslaan. Schotland werd een gemakkelijke prooi op weg naar de halve finales van het EK Hockey.

De Schotten verrasten bijna Ierland in de tweede wedstrijd van het toernooi. De ploeg liett met vlagen mooi hockey zien, en met topschutter Kenny Bain in de gelederen, waren de Schotten niet bij voorbaat afgeschreven.

Toch was het Nederland die meteen al de wedstrijd domineerde. Met harde passes over lange afstanden, werden de Schotten gedwongen om veel te lopen. In de derde minuut was het bijna topschutter Mirco Pruijser die zijn vierde doelpunt van het toernooi mocht noteren. Het was echter wachten tot de zesde minuut totdat Nederland de score kon openen. Slecht uitverdedigende werk, zorgde ervoor dat Billy Bakker een schotkans kreeg. Met een harde bal is het Bakker die de bal in de linker beneden hoek deponeert.

Een Schitterende redding van de Schotse keeper. Foto: Roel Ubels
Een Schitterende redding van de Schotse keeper. Foto: Roel Ubels

In de 15de minuut is het weer raak. Een sleep van van der Weerden wordt nog gepareerd, maar in de rebound is het Brinkman die zijn tweede doelpunt van het toernooi kan maken. In de 23ste minuut is het van der Weerden die zijn wapen laat zien. Met een harde sleep, maakt hij de 3 – 0. Tot dan toe is het Nederland die gemakkelijk de bal kan rond spelen. Het team van Caldas bepaalt het tempo en de Schotten lopen achter de feiten aan.

Het duurt tot de 37ste minuut totdat het Oranjelegioen weer mag juichen. Een vreemde voorzet van Brinkman wordt aangeraakt. Een eigen doelpunt van de Schotten. Omdat een eigen doelpunt niet telt bij het hockey, komt het doelpunt op naam van Brinkman te staan.

In het laatste kwart is het de Nederlandse ploeg die nog twee doelpunten maakt. In de 58ste minuut mag de andere strafcorner specialist van Oranje aanleggen. Jip Janssen sleept de bal hard in de touwen. In de 60ste minuut krijgt Nederland nog een corner. Met nog 3 seconden op de klok lijkt de wedstrijd al gespeeld te zijn. Strafcorners moeten altijd worden uitgespeeld. De sleep wordt gespeeld. Terwijl de zoemer gaat en de Schotten verschrikt opkijken, is het topscorer Mirco Pruijser die alsnog zijn doelpuntje mee kan pakken. Nederland wint met 6 – 0 van Schotland en mag in de halve finales het opnemen tegen Spanje.

Zie hier het LIVE verslag van de wedstrijd Nederland – Schotland

Reageer

Contact Us