Nederlands mannenelftal wint tweemaal van Spanje - Hoofdklasse Hockey Nederland
Mink van der Weerden in actie tijdens het EK Hockey tegen Spanje.

Nederlands mannenelftal wint tweemaal van Spanje

 

De Nederlandse mannen hebben goede zaken gedaan in de vierde Pro League wedstrijd tegen Spanje. In tegenstelling tot de wedstrijden tegen India, lijkt Oranje eindelijk haar vorm te verkrijgen.  In en tegen Spanje werd er met 2 – 4 gewonnen, waardoor de ploeg van Caldas nu stijgt naar de tweede plek. 

Met sterk aanvallend spel waarbij het tempo een stuk hoger lag dan een aantal weken geleden, probeerde Oranje het spel al snel te maken. De Nederlandse defensie leek ook een stuk beter georganiseerd, want Spanje probeerde met een hoog baltempo wel degelijk gaten in de Oranje muur te vinden. Jeroen Hertzberger stond helaas in de achtste minuut nog niet op scherp, toen hij een gigantische kans kreeg op zijn backhand. Het duurde tot de 26ste minuut voordat Oranje de score kon openen. Topscorer Jip Janssen, die ondertussen alweer vijf doelpunten heeft gemaakt in de Pro League, scoorde met zijn specialiteit, de strafcorner. De sleep van Janssen verdween de bal in de linkerbovenhoek.

In de tweede helft was het de snelle Thierry Brinkman die in de 36ste minuut de score kon verdubbelen. Een sterke onderbreking van Thijs van Dam op het middenveld zorgde ervoor dat Brinkman in stelling kon worden gebracht. Met een prachtige draai verschalkte hij, de tot tot dan toe sterk keepende Cortes.

Thierry Brinkman verdubbelt de score tegen Spanje.
Thierry Brinkman verdubbelt de score tegen Spanje. Foto: Roel Ubels

In het derde kwart ontving Spanje een strafcorner in de 44ste minuut. In de rebound van deze corner was het Miralles die met een hoge backhand keeper Blaak kan verschalken. Spanje had de aansluitingstreffer weer gevonden en Nederland moest wederom de volle concentratie houden om de overwinning te behouden.

Toch duurde het niet lang voordat Nederland de score weer kon uitbreiden. Ditmaal was het de andere strafcornerspecialist Mink van der Weerden die de plank van Cortes kon vinden. De bal ging vlak langs de linkerpaal. Keeper Cortes was kansloos.

In het vierde kwart kwamen beide ploegen nog een keer tot scoren toe. Kellerman kon een prachtige onderbreking van Glenn Schuurman belonen met een mooi droog schot op de plank. Uiteindelijk was het Spanje die een minuut voor tijd nog de 2 – 4 kon maken door een doelpunt van Sanchez.

Door de dubbele overwinning van Oranje, heeft de ploeg van Caldas zeven punten bij elkaar kunnen sprokkelen in vier wedstrijden.

Reageer