Nederlandse dames nemen revanche tegen Argentinië - Hoofdklasse Hockey Nederland
Frederique Matla in actie tijdens de FIH Pro League wedstrijd tegen Argentinië.

Nederlandse dames nemen revanche tegen Argentinië

 

Het Nederlands dameselftal heeft revanche kunnen nemen in de ontmoeting met Argentinië. In een rechtstreeks duel, die meer dan een uur werd uitgesteld, trokken de dames van Annan aan het langste eind. Nederland won met 1 – 3 en staan nu virtueel aan kop in de FIH Pro League.

Het is goed om te zien dat Kyra Fortuin en Yibbi Jansen vandaag weer werden opgenomen in de selectie van Annan. Ook Xan de Waard is weer onderdeel van de groep. De Waard viel gisteren uit met een knieblessure. Eva de Goede was net zoals gisteren afwezig. Zie hier de statistieken van de wedstrijd Argentinië tegen Nederland.

De wedstrijd was pas amper tien minuten oud, of beide teams moesten alweer naar de kleedkamer. Hevig onweer in combinatie met zware regenval, zorgde ervoor dat spelen onmogelijk werd gemaakt. Geruchten gingen de ronde dat de wedstrijd zou worden afgelast. Uiteindelijk besloot de FIH om de wedstrijd te vervolgen.

In het tweede kwart van de wedstrijd begon de wedstrijd pas echt. Beide teams maakten meer aanstalten naar voren. Net zoals gisteren was het Gorzelany die met een strafcorner de wedstrijd open brak. Argentinië leed met 1 – 0 en hetzelfde scenario als gisteren leek te ontstaan.

Toch was het dit keer Nederlands topschutter, Frederique Matla, die Nederland over het dode punt heen kon krijgen. Met haar specialiteit de strafcorner, kon zij keepster Succi verslaan.

In de tweede helft was het Yibbi Jansen die haar stempel kon drukken op de wedstrijd. Een tweede strafcorner werd omgetoverd tot een doelpunt. Nederland leidt met 1 – 2. De snelle Kyra Fortuin gooide laat in de tweede helft de wedstrijd op slot, door de 1 – 3 te scoren.

Een verdiende overwinning kijkend naar de statistieken van de gehele wedstrijd. Met 24 om 9 cirkel penetraties, tapte Nederland vandaag uit een ander vaatje. De ploeg van Annan staat er goed voor en heeft 15 punten kunnen behalen in zes wedstrijden.

 

 

Reageer