Nederlandse Heren doen wat zij moeten doen en winnen van Spanje | Hoofdklasse Hockey Nederland

Nederlandse Heren doen wat zij moeten doen en winnen van Spanje

 

Een afwachtend begin van beide teams heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Nederland wint van Spanje. Doordat er in de eerste twee kwarten niet werd gescoord, leek het alsof het een moeizaam verhaal voor Oranje zou worden. Een fel Oranje liet uiteindelijk in het derde kwart toch zien dat zij goed kunnen hockeyen. Door doelpunten van Bovendeert, Pruyser, Balk en Lodewijks is het Nederland die de overwinning naar zich toe haalt. 

In het eerste kwart was er weinig te genieten voor het Nederlandse publiek wat zich in grote getale richting Rotterdam had begeven. Een tam en afwachtend Nederland kon weinig mensen inspireren. Spanje was de ploeg die kleine speldenprikjes uitdeelde en een aantal maal in de cirkel van Oranje was te vinden. Tot grote kansen leidde dit niet.

Ook in het tweede kwart was er weinig te genieten. Nederland (de nummer drie van de wereld), kon niet overtuigen tegen Spanje. De heren moesten winnen van Spanje om de aansluiting met de top-4 te houden. Ondanks dat het leek dat Brinkman in de 30ste minuut de thuisploeg op voorsprong zou zetten, is het de video die ervoor zorgt dat dit doelpunt niet als geldig wordt verklaard.

Na de rust ziet het publiek een ander Oranje. Met veel druk wordt de Spaanse defensie getest. In de 33ste minuut is het meteen raak door doelpuntenmaker Roel Bovendeert (Lees ook: Bovendeert is blij met de overwinning op Spanje). Een prachtige tip-in gaat in het goal van de Spaanse keeper. Ook in de 40ste minuut is het Nederland die weer scoort. Een actie aan de linkerkant beland bij Mirco Pruyser. Een hard droog schot beland op de plank.

Ook in het vierde kwart is het Nederland die de scepter zwaait. In de 48ste minuut is het Lars Balk die via de rebound de bal in het goal werkt. Nederland loopt uit naar een 3-0 voorsprong. Waar Nederland in Spanje nog een 0-3  voorsprong uit handen geeft, lijkt het niet dat Spanje nu nog iets kan forceren. Aan alle onzekerheid wordt een einde gemaakt in de 58ste minuut. Arjen Lodewijks zorgt met een backhand voor een 0-4 eindstand.

Door: Hans Hofstra

Reageer