Nederlandse heren spelen gelijk in Pro League wedstrijd tegen Argentinie - Hoofdklasse Hockey Nederland
Billy Bakker in de Pro League wedstrijd tegen Argentinië.

Nederlandse heren spelen gelijk in Pro League wedstrijd tegen Argentinie

 

De Nederlandse mannen hebben ondanks dat zij tweemaal op een vroege voorsprong kwamen een gelijkspel moeten incasseren tegen Argentinië. Billy Bakker en Mirco Pruyser scoorden voor Oranje. Pas laat in de tweede helft maakte Argentinië de gelijkmaker. 

In een mooi gevuld stadion moesten de Nederlandse heren het opnemen tegen regerend Olympisch Kampioen Argentinië. De Argentijnse ploeg won vier jaar geleden goud op de Spelen en willen in Tokyo de titel opnieuw verdedigen. Of dit ook gaat lukken is sterk de vraag. De ploeg bungelt onderaan in het tussenklassement van de Pro League serie. Voor Oranje lijkt dit vandaag dus een makkelijke prooi te worden.

Het duurde ook niet lang of Mirco Pruyser kon door een ‘mislukte’ strafcorner de 0 – 1 maken. De boomlange en ijzersterke spits scoorde via een rebound. Argentinië toonde veerkracht en in de twaalfde minuut werd de tegentreffer gemaakt door Martinez. Blaak en de Wijn gingen door knullig uitverdedigen hier niet vrijuit. Wie anders dan de good old Billy Bakker die in dezelfde minuut nog de 1 – 2 op het score bord mocht zetten.

In het tweede kwart zette Argentinië het gas erop. Met 61% balbezit is de Argentijnse ploeg beduidend sterker dan Oranje. De ploeg van Caldas houdt stand en in de rust staat het nog steeds 1  – 2.

In de tweede helft kantelt de wedstrijd toch weer richting Oranje-zijde. Nederland kreeg meer balbezit en ziet vaker de cirkel van Argentinië. Scoren doet de equipe van Caldas echter niet. In de 51ste minuut mocht Tolini de 2 – 2 noteren voor de thuisploeg. Kiezel hard sleept hij de bal in de touwen. De shoot-outs zijn een feit.

Tegen India delfde Oranje nog het onderspit. De ploeg verloor namelijk de shoot-outs. Ditmaal was het in de shoot-out serie wel sterker dan Argentinië. Hertzberger, de Geus en Schuurman scoorden aan de kant van Oranje, terwijl Keenan en Ferreira aan Argentijnse kant mistten.

Reageer