Nederlandse hockeyster valt Argentijnse fan aan op Instagram - Hoofdklasse Hockey Nederland
Renee van Laarhoven

Nederlandse hockeyster valt Argentijnse fan aan op Instagram

 

Op internet is een rel ontstaan, nadat een Nederlandse speelster zich via social media negatief heeft geuit op een Argentijnse fan. Renee van Laarhoven, tot voor kort onderdeel van de selectie van Alyson Annan, reageerde op een foto waarin een fan het t-shirt van haar vriend Sander de Wijn vroeg na de wedstrijd Argentinië tegen Nederland in Buenos Aires.

De Argentijnse fan Pacheco ontving verrassend genoeg na de wedstrijd Argentinië tegen Nederland een persoonlijk bericht van van Laarhoven. In het bericht meldde van Laarhoven het volgende: ‘HAHAHA dikke trol, was leuker geweest als een skinny Argentijns wijf dit had’.

Argentijnse fans en media pakken het bericht groots op. Zij eisen excuses en sancties vanuit de Nederlandse hockeybond. De KNHB heeft gisteren via twitter laten weten dat zij zich distantiëren van de reactie van van Laarhoven’.

Ook de Wijn heeft inmiddels gereageerd en zijn excuses geuit. Ook roept hij in een bericht op om de post te verwijderen, omdat het hem en zijn vriendin zou schaden. Volgens de international was het bericht bedoeld als een privé-bericht en was er nooit de intentie om iemand te kwetsen.

Comments (4)

  1. Wow. Die reactie van de Wijn ook. Alsof hij of zij het slachtoffer zijn. Gênant zeg. En een bond die haar vingers niet wil branden. Wat erg.

    Renee van Laarhoven, wat sowieso een zwaar overschatte speelster is, blijkt ook nog eens een in en in naar persoon te zijn. Jaar uitsluiten van NL lijkt me een meer dan terechte oplossing.

  2. Idd heeeel dom van renee en het kan idd wel wat over de persoon zeggen……maaaaar ze heeft geen moord gepleegd hoor!Dus een boete en een wedstrijd of 4-5 schorsing moet wel voldoende zijn.

    En het excuus van Sander de wijn kwam idd over alsof hij het erger vond voor henzelf.

  3. Het belangrijkste in het leven is een goed mens zijn, met compassie voor andere mensen. Deze opmerkingen tonen een beeld dat niet fraai is. Hopelijk gaat ze hier nog goed over nadenken, wil ze zo iemand zijn die anderen die niet aan haar normen voldoen uitlacht en beschimpt.

  4. Is het netjes van Renee, nee. Zou het heeeel veel andere vrouwelijke hockeyers kunnen overkomen, ja.

    Ik vind het in ieder geval netjes dat het hier op hoofdklassehockey.nl staat aangezien hockey.nl zijn KNHB censuur er weer eens overheen laat gaan.

Reageer