Nederlandse topschutters nog niet in de selectie van Alyson Annan | Hoofdklasse Hockey Nederland
Pien Dicke is topscorer in de Livera Hoofdklasse

Nederlandse topschutters nog niet in de selectie van Alyson Annan

 

Na negen speelrondes in de Livera Hoofdklasse wordt het al steeds duidelijker wie in Nederland dit jaar de topscorers zullen zijn. Opvallend genoeg zijn het twee nieuwkomers van SCHC die de ranglijst aanvoeren. Pien Dicke en Yibbi Jansen hebben beide negen keer gescoord. Topscorer van afgelopen seizoen, Ginella Zerbo, staat nu op een gedeelde vierde plaats. Zerbo speelt ook voor de ploeg uit Bilthoven.

SCHC is hofleverancier van de topscorers lijst van de Livera Hoofdklasse. Zowel Dicke, Jansen en Zerbo staan in de top vijf. Een op zich niet raar verschijnsel, want SCHC heeft na negen speelrondes al 33 doelpunten gemaakt. Het is hiermee de meest scorende ploeg van de Livera Hoofdklasse. Kijkende naar het begin van de competitie, dan zijn er een aantal grote veranderen. Na twee speelrondes was de topscorer in de Livera Hoofdklasse stonden Thirsa Kho (Oranje-Rood) en Maria Pilar-Romang (Bloemendaal) nog in de top-10. Zij hebben voorlopig plaats moeten maken voor andere speelsters.

Topscorers niet in selectie van Alyson Annan

Opvallend genoeg zijn het niet deze topschutters die ook meetrainen in de selectie van Alyson Annan. Van de top twintig zijn er maar vijf speelsters die ook meetrainen bij Oranje. Yibbi Jansen, Ginella Zerbo, Eva de Goede, Ilse Kapelle en Ireen van den Assem zitten nu in de trainingsselectie van Oranje en staan in deze top-20. Opvallend genoeg zijn dus Pien Dicke, die de laatste tijd aan de lopende band scoort, en Frederique Matla niet onderdeel van deze groep. Bij Oranje zijn wel Marijn Veen (geblesseerd) en Lideweij Welten geselecteerd. Zij konden dit jaar tot nu toe nog niet veel doelpunten maken.

Topscorers in de Livera Hoofdklasse
Topscorers in de Livera Hoofdklasse

Reageer