Nick Budgeon en Siem Schoenaker naar HGC - Hoofdklasse Hockey Nederland

Nick Budgeon en Siem Schoenaker naar HGC

Nick Budgeon en Siem Schoenaker verdedigen komend seizoen de kleuren van HGC. Dat meldt de Wassenaarse club in een persbericht. De 29-jarige Budgeon is afkomstig van Den Bosch en de 19-jarige Schoenaker speelde afgelopen seizoen bij Laren, dat uitkwam in de Overgangsklasse.

Budgeon is voormalig Australisch international. De verdediger kwam 48 keer uit voor het nationale elftal. Vorig seizoen kwam Budgeon naar Den Bosch. Bij de Bossche formatie speelde hij samen met zijn landgenoten Kieran Govers en Dylan Wotherspoon.

Jong Oranje

Schoenaker, die op het middenveld speelt, maakt sinds kort deel uit van Jong Oranje. Hij begon met hockeyen bij Nijmegen, waarna hij vorig jaar de overstap naar Laren maakte.

Tegenover de komst van Budgeon en Schoenaker staat het vertrek van Joaquín Menini, Kenny Bain, Vicenç Ruiz en Tim Hage.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (9)

 1. De overgangsklasse komt weer beetje dichterbij voor HGC. Ze worden elkaar jaar stukje slechter. Groot verloop in selectie bovendien en geen jeugd..

 2. Floppieenteun

  Deze aankopen vallen me ook behoorlijk tegen. Van Budgeon weet je wat je kan verwachten. Geen absolute top en bovendien op leeftijd. Schoenaker is een talent. Momenteel echt nog niet meer dan dat. Als HGC de ambitie heeft om voor een play-off ticket te gaan zal er veel meer moeten gebeuren. Vraag me ook af of jongens als een: Croon, Hiebendaal, v/d Linden, van Kan, v/d Ven en Algera hier blij mee zijn. Spelers die de ambitie hebben om in de top te spelen. Jammer, mooie club daar in Wassenaar.

 3. Tja, we hebben niet allemaal tonnen te besteden Floppieenteun
  En zelfs dat is geen garantie voor de titel

 4. Die Budgeon is geen wonder. Blij bij Den Bosch dat hij vertrekt. Schoenaker leuke aanvulling. Ben het met Klara eens. HGC heeft nog wat budget maar het wordt eigenlijk pas leuk bij de ploegen onderin zonder budget. HDM, SCHC, Almere gaan het allemaal doen met wat ze hebben en wellicht een kleine aanvulling her en der maar zullen zeker niet de knip gaan trekken. HDM en Almere met veel eigen jeugd en SCHC ook met aardig wat eigen jongens (wel duidelijk minder dan die andere 2). Ik verheug me op die ploegen en mijn sympathie gaat meer en meer naar die ploegen uit en niet naar het grote geld.

 5. HGC heeft in de afgelopen seizoenen een sterke Nederlandse kern gebouwd, wat nu resulteert in 3 HGC-ers in het Nederlands XI tijdens de HWL. Siem Schoenaker past in dat plaatje. Ik denk dat ze Budgeon gehaald hebben voor de balans in het team; HGC mist Phil Burrows. Vertrekkende spelers zijn buitenlanders die niet goed gespeeld hebben vorig seizoen.

 6. Volgens mij gaan ze Menini wel missen? Bain, ruiz en Hage niet, dat ben ik met je eens. Menini is toch wel een ander verhaal lijkt me?

 7. Menini is natuurlijk een goede speler, maar deed te weinig, vooral zonder bal. HGC heeft echt een goede talentvolle ploeg. Van Heijningen, Hiebendaal en Croon zijn over een paar jaar vaste klant in Oranje. Algera en vd Ven zijn uitstekende spelers en Van der Linden is een voorbeeldige captain. HGC mist eigenlijk alleen fysieke en mentale hardheid. Hopelijk gaat die Aussie dat brengen, maar om echt mee te doen, zal er nog een topspeler bij moeten komen, die de boel ook op sleeptouw neemt als het minder loopt en die weet wat het is om tegen elke prijs te willen winnen.

 8. Haha SCHC en eigen jeugd hahha

 9. Schoenaker een leuke speler maar voor welke positie gehaald? Budgeon pure middelmaat…

Reageer