Nicki Leijs: ‘We geven het zelf weg’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Nicki Leijs: ‘We geven het zelf weg’

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Amsterdam in het tweede finaleduel tegen Oranje Zwart. De Amsterdammers koesterden zaterdag een 2-0 voorsprong en waren nog maar 35 minuten verwijderd van een 22ste landstitel. Maar in de tweede helft knokte Oranje Zwart zich terug en in de slotminuut besliste Jelle Galema het duel zelfs in Eindhovens voordeel.

‘We geven het eigenlijk heel erg weg’, zegt Nicki Leijs was Amsterdam. ‘De eerste helft was er niets aan de hand. Het is gewoon zonde. Zij gaan die passinggame spelen, daar zijn ze gewoon heel erg goed in. En dat drukt ons achteruit. We moeten dan in balbezit meer brengen, moeten hogerop spelen om zo op hun helft te komen. Vandaag (zaterdag, red.) is dat in de tweede helft te weinig gelukt.’

Gemiste strafbal

Nadat Mink van der Weerden in de tweede helft de achterstand had verkleind naar 2-1 kregen de Amsterdammers de mogelijkheid om het duel definitief in het slot te gooien. De toegekende strafbal werd echter gemist door Valentin Verga.

‘Dat is zonde, maar dat kan altijd gebeuren’, blikt Leijs terug. ‘Het is wel een heel belangrijk moment. Het geeft hun ook weer vertrouwen om nog meer druk te zetten. Dat deden ze dan ook. We staan teveel tegen onze eigen goal aan. We staan heel erg onder druk en komen er te weinig uit eigenlijk.’

Derde duel noodzakelijk

Galema velde uiteindelijk dus het oordeel over Amsterdam. De spits tekende eerst voor de gelijkmaker en vlak voor het eindsignaal besliste hij het duel, waardoor de ploegen zondag opnieuw in het Wagener Stadion tegen elkaar spelen in een derde en beslissende wedstrijd om de landstitel.

‘We hadden er alle vertrouwen in en gingen ook met vertrouwen deze wedstrijd in’, gaat Leijs verder. ‘Het is gewoon zonde. De eerste kans om kampioen te worden is nu weg. Maar we hebben morgen (zondag, red.) nog een kans. We gaan gewoon met lef spelen en kijken of we ze kunnen afbluffen’.

Lees hier het verslag van het duel tussen Amsterdam en Oranje Zwart

Lees hier het interview met Robert van der Horst

 

Reageer