Nieuwe Poll: Welke beslissing moet de KNHB nemen tegenover HC Tilburg? - Hoofdklasse Hockey Nederland

Nieuwe Poll: Welke beslissing moet de KNHB nemen tegenover HC Tilburg?

De KNHB heeft zichzelf aardig in de vingers gesneden door vorig seizoen een straf uit te delen terwijl ze dat volgens de rechter helemaal niet hadden mogen doen. Vanwege de uitspraak in het voordeel van Den Bosch claimt overgangsklasser Tilburg nu een plek in de hoofdklasse.
Welke beslissing gaat er genomen worden? U kunt stemmen in de poll aan de rechterkant van onze homepage en/of hieronder uw mening delen.

Comments (17)

 1. Jaap de Wilde

  Ik vind dat de KNHB zeker Tilburg iets moet terug geven voor de fout die ze hebben gemaakt. Wellicht dat ze sowieso de promotie poule in de de OVK halen?! Anders vind ik dat ze de play-off sowieso nog over moeten spelen tegen schc.

 2. Alle clubs waren op de hoogte van de lopende zaak van Den Bosch tegen de KNHB. Ofwel zeg je dan VOOR je begint aan de play off wedstrijden voor behoud dat je speelt onder voorbehoud aangezien je de mening bent toegedaan dat je die wedstrijd eigenlijk niet moet spelen. Ofwel geef je dat voorbehoud niet aan en accepteer je de sportieve uitkomst van de wedstrijden in kwestie.
  Bij mijn weten heeft noch Den Bosch, noch Tilburg, noch de andere betrokkenen aangegeven dat de wedstrijden onder voorbehoud werden gespeeld dus heb je aanvaard dat je sportieve lot van die wedstrijden afhing. Wat mij betreft heeft Tilburg dus geen rechten meer op herkansing en al zeker niet op een gratuite plaats in de hoofdklasse.

 3. Tilburg moet uiteraard de kans krijgen zich te plaatsen voor een plekje in de hoofdklasse. De playoffs zijn gespeeld door Tilburg maar blijkbaar tegen de verkeerde tegenstander. In deze is de KNHB fout en dient dit fatsoenlijk op te lossen. Kan me ook een vaag akkefietje herinneren van HC Helmond Dames. Ook dat verdiende de schoonheidsprijs niet. Boetekleed aantrekken, oplossen en verder gaan.

 4. Ik ondersteun de visie van Eb.Bij verlies gaat Tilburg in verzet , bij winst had men Tilburg niet gehoord!!Uiteindelijk heeft de KNHB de regels, die door de Hoofdklasse clubs zijn vastgesteld, uitgevoerd. Dat deze regels arbitrair zijn blijkt nu opeens !!

 5. @jaap de wilde, waarom zouden ze zomaar toegang hebben tot de kampioenspoule ?tilburg had voor de playouts deze zaak moeten aankaarten en niet na afloop via een juridisch verhaal proberen toegang te krijgen tot de HK

 6. Tilburg als 13e naar de hoofdklasse zou inderdaad de netste oplossing zijn ja. Tilburg heeft niet gekozen voor deze soap. De bond is hier zelf schuldig aan door de eigen regels niet goed te (laten) toetsen. Daar kan en mag je de clubs niet de schuld van geven.Volgend jaar nog een club er bij zou nog beter zijn. Dan begint het tenminste op een competitie te lijken. 12 teams in de “beste” competitie ter wereld is wel erg weinig.

 7. Beste Marti(j)n,
  Hou het ff serieus aub. Je mag wel pro je eigen cluppie zijn maar maak er nou geen grap van. Stel dat Tilburg hun play off voor behoud/promotie gewonnen zou hebben van Den Bosch. Was je dan nu ook voor het herspelen van die wedstrijden geweest? Als 13e willen promoveren zonder dat je dit sportief hebt afgedwongen moet je ook echt niet willen.
  Achteraf roepen dat “de KNHB” zwaar in de fout is gegaan en dit nu op dergelijke oneigenlijke manieren zou moeten rechtzetten grenst aan het onsportieve…
  Had je VOOR de play off wedstrijden tegen Den Bosch als club FORMEEL het nodige voorbehoud gemaakt bij deze wedstrijden, dan had je een punt. Voor de zomer heeft Tilburg aanvaard, zonder pruttelen, te spelen tegen Den Bosch voor een plek in de hoofdklasse. Die wedstrijden zijn gespeeld, die resultaten staan… einde verhaal.
  Natuurlijk heeft iedereen een punt te stellen dat de KNHB & ALLE betrokken hoofdklasse clubs (HHCV) dit niet handig hebben opgelost. Maar het is niet gepast dit te willen oplossen met een even onhandig manoeuvre. In de maand mei werd door iedereen geaccepteerd dat Den Bosch en Tilburg op het veld streden voor een plek in de hoofdklasse. Den Bosch won, Tilburg verloor.

 8. @martin, haal ff die plaat voor je hoofd weg, je zegt zulke onzin op basis van wat zou Tilburg als 13 toegevoegd moeten worden omdat ze tegen de verkeerde club speelden ze hadden dat toen moeten roepen toen de zaal nog liep em niet achteraf nu gaan huilen. Gewoon inde ovk laten zien dat je hoofdklasse waardig bent

 9. Maar ehm, HC Tilburg zit niet fout. De KNHB heeft dit aan zich zelf te wijten! En aan antwoorden van “als dit” of ” als dat” doen er niet toe. Er is een fout gemaakt en HC Tilburg is daar de dupe van.
  Er moet een gepaste oplossing komen. En gelukkig mogen anderen, meer geschikte mensen daar een beslissing over nemen.

 10. @mp, Tilburg is hier natuurlijk helemaal niet de dupe van, Tilburg had tijdens de playouts met DB een standpunt moeten innemen en niet achteraf via een juridisch steekspel proberen om een plek in de HK af te dwingen

 11. Tilburg is inderdaad nergens de dupe van, behalve eigen acties (de wedstrijd tegen DB accepteren en niet vooraf rekening willen houden met de uitspraak).
  Wat ik me begin te realiseren, is dat Tilburg misschien totaal geen vertrouwen heeft in eigen kunnen en vreest in een degradatiepoule te komen dit jaar. Met KZ en Victoria hebben ze 2 geduchte tegenstanders en kunnen ze wel eens buiten de boot vallen… Ja als je dan de KNHB een poot kan uitdraaien om dat te voorkomen en het seizoen niet weg te gooien.. Ga je daar als bestuur voor?

 12. Dat bedoel ik nou Wouter: gelukkig mogen andere, meer geschikte mensen hierover een beslissing nemen 🙂

 13. @mp, gelukkig maar want jij zegt zulke domme dingen

 14. @MP: gelukkig is het geven van een mening bij een poll, hetzelfde als een beslissing mogen nemen..
  Daarnaast krijg je nu natuurlijk: als dezelfde mensen nu de beslissing mogen nemen, die DB de straf gaven.. maakt dat hen dan meer geschikt om de beslissing te nemen?
  13 clubs is lastig, vrije weekenden voor de HK? Not good, laat Almere dan ook meteen als nr 14, kun je de speelrondes gelijk houden. Dat betekend 2 plekken vrij, dus laat Myra en Zwart-Wit ook promoveren! Kunnen we daarna zien of we nog 2e klassers omhoog duwen, of dat we daar ergens met playoffs aan het eind van het seizoen gaan werken.
  Ik zie geen sportieve plussen voor Tilburg als ze ineens nr 13 van de HK worden. De selectie zal niet naar de maatstaven zijn en dus zullen ze er waarschijnlijk weer keihard uit donderen.
  Sportief zitten zowel de HK als OVK ergens met vrije weekenden. Leuk voor eventuele rust, maar kan ook weer baromzet etc schelen.
  Blijft over dat ze OF gewoon OVKer blijven (met zsm inhaalpot tegen Victoria) OF ze een vrijbrief krijgen voor de nacompetitie. Ze spelen dan het hele seizoen in voorbereiding daar op. Als ze het zelf halen? Meer dan verdiend, zo niet, hebben ze een extra ronde waarin ze alsnog uit kunnen komen tegen een HKer door van de nr 2 uit de kampioenspoule te winnen ofzo.

 15. Ten eerste, Tilburg heeft niets te zoeken in de hoofdklasse. Worden toch hopeloos laatste. Ten tweede ben ik het met de meeste hier eens, Tilburg had VOOR de play-outs dit moeten aangeven.

 16. Voor de mensen die stellen dat Tilburg vooraf had moeten zeggen dat ze onder voorbehoud speelden.
  1. Weet u zeker dat dit niet is gebeurd.
  2. Maakt dit nu echt zoveel uit of ze dit voor- of achteraf doen. Het resultaat is toch hetzelfde.
  3. Juridisch hoeft Tilburg uiteraard pas te reageren wanneer er (middels een gerechtelijke uitspraak) blijkt dat de KNHB een fout heeft gemaakt. Iedereen in NL Hockeyland wist natuurlijk van de zaak maar Tilburg is er (waarschijnlijk) niet vooraf door partijen op gewezen. Dat hoeft ook helemaal niet. Tilburg hoeft pas wanneer er sprake is van een feit te handelen.
  4. Zou, als Tilburg wel gewonnen had (bij de 1e wedstrijd zaten ze er wel enorm dichtbij), Den Bosch ook niet gereclameerd hebben? Dan zou er een vergelijkbare situatie zijn ontstaan.
  Als KNHB zou ik heel snel Tilburg in de OVK laten uitkomen en proberen daar een andere, dan deze gekunstelde “sportieve” genoegdoening tegenover te zetten.

 17. @virdis, als ze protest vooraf gemaakt hadden hadden we dat zeker gehoord/gelezen dus dat hebben ze niet gedaan.
  Tilburg probeert heel goedkoop mee te liften op het verhaal van DB, gewoon dit seizoen laten zien dat je de beste van de OVK bent

Reageer