NOC*NSF wil trainingsmogelijkheden voor Olympische Sporters verruimen | Hoofdklasse Hockey Nederland

NOC*NSF wil trainingsmogelijkheden voor Olympische Sporters verruimen

De NOS maakte gisteren bekend dat het NOS*NSF naar mogelijkheden aan het kijken is om beroepssporters, olympische en paralympische sporters op een verantwoordelijke manier weer een trainingsprogramma te laten starten. Onder de Olympische sporters zouden ook het Nederlandse heren en dames hockeyteam vallen. 

Technisch directeur Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF heeft het kabinet gevraagd om na te denken over het verruimen van de trainingsmogelijkheden voor topsporters. ‘Door een verruiming zouden wij op een verantwoorden manier binnen de RIVM-richtlijnen kunnen nadenken over het herstarten van de trainingen’, aldus Hendriks.*

Het kabinet, onder leiding van minister Martin van Rijn, heeft tot op heden nog geen reactie gegeven op de vraag van het NOC*NSF.

Olympische hockeyers

De Nederlands hockeyers zitten al een ruime maand thuis. Ondanks trainingsprogramma’s die worden opgesteld voor de Nationale teams, lees ook de reactie van Margot van Geffen en Josine Koning, blijft het voor de tophockeyers dweilen met de kraan open. Hockeyfit blijven blijkt toch lastig te zijn. Hockeyvelden zijn verlaten en ook voor onze tophockeyers wordt er nog geen uitzondering gemaakt.

Zie hier de persconferentie van technisch directeur Maurits Hendriks op NOS.nl

*Bron: www.nos.nl

Reageer