Noor de Baat: ‘Deze topper binnenslepen voelt heel lekker’

De dames van Amsterdam steken in een goede vorm. Zondag werd alweer de zevende overwinning op rij geboekt. In de topper van de 17de speeldag in de Hoofdklasse werd SCHC in Bilthoven met 3-1 verslagen.

“Het is een heel fijn gevoel, want we hebben het echt als team gedaan. Iedereen heeft hard gewerkt, dus het is ook goed voor het teamgevoel. En het is fijn om deze topper tijdens een dubbelweekend binnen te slepen. Dat voelt gewoon heel lekker”, zegt middenvelder Noor de Baat van Amsterdam.

Afwezigen

Amsterdam kon in het duel met SCHC geen beroep doen op Eva de Goede, die met een enkelblessure vanaf de kant toekeek. De Bilthovense ploeg miste meer krachten onder wie keepster Maddie Hinch, die vanwege de Commonwealth Games verplichtingen heeft met Engeland, en aanvoerster Carlien Dirkse van den Heuvel.

Ondanks het gemis aan basiskrachten kwam SCHC in het eerste kwart goed voor de dag. De ploeg nam in het eerste kwart verdiend de leiding. Ginella Zerbo reageerde attent op een rebound uit een strafcorner. Daarna nam Amsterdam het initiatief over en boog nog voor rust de achterstand om in een voorsprong.

Amsterdamse doelpunten

Marijn Veen werd tien minuten in het tweede kwart licht getoucheerd door de SCHC-verdediging, waarna de scheidsrechter besloot tot een strafbal. Lauren Stam benutte deze buitenkans en niet veel later rondde Kelly Jonker een prachtige combinatie tussen Maria Verschoor, Kitty van Male en Anouk Lambers af voor de 1-2.

Na rust liep Amsterdam uit naar 1-3. SCHC-keepster Roos Knijff keerde de strafcorner, maar Jacky Schoenaker tikte de rebound binnen. Hoewel beide ploegen daarna nog kansen kregen, bleef de 1-3 op het bord staan.

Na minder begin goed verder

“We begonnen wat minder, maar toen hebben we het weer opgepakt in het tweede kwart”, zegt De Baat. “Het tweede kwart was heel goed en dat hebben we in het derde en vierde kwart ook gewoon doorgetrokken. En als het iets minder ging, hebben we er hard voor gewerkt om het weer recht te trekken.”

Over haar eigen spel was De Baat minder te spreken. “Soms heb je van die mindere wedstrijden, maar dat hoort er ook bij. Ik heb alsnog hard gewerkt. Volgende week ga ik zorgen weer helemaal top te zijn.”

Bekijk de foto’s van het duel tussen SCHC en Amsterdam

Reageer

Contact Us