Oliver Polkamp: 'Het was een hartstikke leuk seizoen' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Oliver Polkamp: ‘Het was een hartstikke leuk seizoen’

De teleurstelling over het mislopen van de finale om de zaaltitel zat diep bij hdm. Dat gaf Oliver Polkamp eerlijk toe na afloop van de met 7-3 gewonnen wedstrijd om de derde plaats tegen Den Bosch. Cartouche versperde zaterdag de weg naar de eindstrijd met Amsterdam door met 4-2 te winnen.

“Ik heb hier een helft rondgelopen met het idee: wat ben ik hier in godsnaam aan het doen?”, zegt Polkamp in Topsportcentrum Rotterdam over het duel met Den Bosch. “Maar in de rust hebben we gezegd: jongens nog even twintig minuten positief. We hebben een hartstikke leuk seizoen gehad. Laten we ons daar even voor belonen.”

Gestruikeld in halve finales

In de halve finales gold hdm als favoriet, maar de ploeg ging onderuit tegen Cartouche, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Hoofdklasse. Struikelde de Haagse ploeg over de favorietenrol?

“Ik denk het wel een beetje”, blikt Polkamp terug. “We hebben drie keer tegen ze geoefend. Het zijn oefenwedstrijden. Het gaat nergens over. Maar die keren hebben we ze helemaal gek gemaakt en met veel doelpunten verschil gewonnen.”

Achter de feiten

“We startten heel sterk en misten een strafbal op 0-0”, gaat Polkamp verder. “Toen scoorden zij heel makkelijk en de rest van de wedstrijd hebben we achter de feiten aangelopen. Wij moesten pressen en zij speelden redelijk verdedigend. Dat is hun goed recht. Het is dan gewoon hartstikke moeilijk. Ze hebben het goed gedaan.”

In de strijd om de derde plaats tegen Den Bosch duurde het lang voordat hdm de kater van de gemiste finale had verwerkt. Pas in de tweede helft werd het verschil gemaakt en volgden de doelpunten elkaar, met name in de slotfase, in snel tempo op.

Laatste wedstrijd gewonnen

“Ik ben blij dat wij het in de tweede helft nog goed gedaan hebben en hebben kunnen laten dat wij op dit moment terecht derde van Nederland zijn. Maar het was overwegend een hartstikke leuk en positief seizoen. En of je nou de finale verliest van Amsterdam en tweede of derde wordt, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Nu hebben we tenminste de laatste wedstrijd gewonnen”, zegt Polkamp, die met vier doelpunten een groot aandeel had in de zege.

Met deze positieve noot sloot Polkamp, die vorig seizoen nog de kleuren van Rotterdam verdedigde, zijn zaalseizoen bij hdm af. “Ik was even toe aan een nieuwe uitdaging. Het is echt een hele leuke jonge groep bij hdm. Die gasten zijn 21 en hebben het over dingen waar ik helemaal niets van begrijp. Dat is wel heel leuk, want je krijgt er ongelooflijk veel energie van. Ik wil de wintermaanden lekker sportief en leuk doorbrengen en met die gasten is dat heel goed gelukt.”

Reageer