Omar Schlingemann: nieuwe coach Heren 1 van Klein Zwitserland - Hoofdklasse Hockey Nederland

Omar Schlingemann: nieuwe coach Heren 1 van Klein Zwitserland

 

Hockeyclub Klein Zwitserland (HCKZ) heeft Omar Schlingemann aangesteld als coach voor het 1e heren team voor komend seizoen. HCKZ ziet in Omar Schlingemann een uitstekende opvolger van de huidige coach, Carlos Castaño en is dan ook zeer content met deze aanwinst.

De Nederlandse Omar Schlingemann was afgelopen jaren succesvol coach in Duitsland van HTC Uhlenhorst. Hij wist die club voor het eerst in vele jaren, naar het Duitse kampioenschap te loodsen.

Na 4 succesvolle jaren waarin HCKZ terugkeerde naar de hoofdklasse en zich daar wist te handhaven, is de club ervan overtuigd dat Omar de juiste coach is voor deze volgende fase. HCKZ werkt aan een positie als stabiele hoofdklasser met uiteraard de ambitie om de komende jaren verder naar boven op te schuiven.

Individuele ontwikkeling van spelers gecombineerd met een optimale teamprestatie en plezier in de sport zijn de pijlers waarop HCKZ verder wil bouwen. Daarbij is de ambitie om, binnen een stabiele en ervaren selectie, de komende jaren ruimte te bieden aan spelers uit de eigen jeugdopleiding en talentvolle, jonge spelers uit de hoofdklasse. Een ambitie die ook gedeeld wordt door Omar die met Uhlenhorst met een groot aandeel eigen clubspelers in de selectie, kampioen wist te worden.

Omar Schlingemann: “HC Klein Zwitserland is een prachtige club met een grote ambitie en ‘doeners’ mentaliteit. Dat zijn twee belangrijke factoren die nodig zijn om succesvol te zijn op het hoogste niveau. Ik kijk er naar uit om te beginnen en samen met de ploeg, staf en club verder te werken aan de imposante opmars die de club de afgelopen jaren heeft ingezet. Het is na 6 jaar Duitsland, mooi om weer terug te keren naar Nederland. Klein Zwitserland is een trotse club met een geweldige historie en dat spreekt mij aan.”

Zie hier het overige transfernieuws in de Hoofdklasse hockey voor het seizoen 2019-2020

 

Reageer