Caroline Hollema speelt haar hele carriere voor Laren. Vandaag scoorde zij voor het eerst voor Laren tegen HGC

Ook Caroline Hollema neemt afscheid van Laren met gemengde gevoelens

Opnieuw heeft een speelster van Laren bekend gemaakt afscheid te gaan nemen van Laren. Caroline Hollema speelde de afgelopen twee seizoenen voor de ploeg die ter nauwe nood het hoofd boven water kan houden. Laren eindigde op een teleurstellende negende plaats.  

Hollema is de zoveelste speler die afscheid neemt bij Laren. Afgelopen weken lieten Klaartje de Bruijn (SCHC), Laura Marell (Stopt), Elin van Erk (Victoria), Sophie Goorhuis (Bloemendaal), Lisanne de Lange (Pinoké) en Mila Muyselaar (HDM) afscheid te nemen. Tot nu toe lijkt het alsof Laren volgend jaar de jeugd het werk laat doen. Aansprekende namen werden namelijk niet aangetrokken.

Onverwacht bericht

Hollema ontving halverwege juni het bericht dat de technische staff nog niet wist of ze speelminuten zou mogen maken bij Laren. ‘Eigenlijk is mijn verhaal hetzelfde als bij Laura Marell. Ook ik had een lastig seizoen en kreeg van coach Marc Materek minder speelminuten. Hierdoor zou het voor de huidige coaches lastig zijn om mijn kwaliteiten te beoordelen. Wij ontvingen dit late bericht van de nieuwe begeleiding halverwege juni. In dit gesprek werd eigenlijk min of meer verteld dat ze nog niet wisten of ik in het nieuwe seizoen speelminuten zou mogen maken. Ik heb helaas het gesprek dus ook niet als positief ervaren’.

Afscheid van het tophockey

Waar Marell heeft aangegeven haar stick aan de wilgen te willen hangen, is dit bij Hollema nog zeker niet het geval. Het liefste wil ze komend jaar nog graag in de Hoofdklasse blijven spelen. Toch heeft Hollema voorlopig een andere keuze gemaakt: ‘Ik ga in een vriendinnen team bij Hurley spelen. Dit is natuurlijk een flinke omschakeling, want vanaf de C-jeugd heb ik altijd op het hoogste niveau van Nederland gespeeld. Laren wil ik ook zeker niets verwijten, want ik heb mijn hele carrière het erg naar mijn zin gehad. In Augustus gaan we nog officieel afscheid van elkaar nemen’.

 

Niet alleen Hollema neemt afscheid van Laren. Ook Laura Marell heeft aangegeven te stoppen met hockeyen.
Niet alleen Hollema neemt afscheid van Laren. Ook Klaartje de Bruijn (links) en Laura Marell (midden) heeft aangegeven te stoppen bij Laren. Foto: Roel Ubels

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

Reageer

Contact Us