Ook Kate en Helen Richardson-Walsh weg bij Bloemendaal - Hoofdklasse Hockey Nederland

Ook Kate en Helen Richardson-Walsh weg bij Bloemendaal

Na het vertrek van Josien Galama en Joëlle Ketting hebben ook Kate en Helen Richardson-Walsh besloten te stoppen bij Bloemendaal, dat zich afgelopen seizoen handhaafde in de Hoofdklasse na het spelen van play-outs tegen HGC.

“Iedereen heeft een eigen verhaal”, zegt coach Teun de Nooijer op de website van de club. “Kate stopt met hockey en Helen gaat door op een lager niveau. Ze gaan terug naar Engeland omdat ze daar veel werk hebben dat nog voortvloeit uit hun olympisch succes in Rio. Josien en Joëlle kregen de mogelijkheid zich bij een top-zes club (Laren, red.) aan te sluiten; dat is een mooie uitdaging voor ze.”

Selectietrainingen

De Nooijer hield meerdere selectietrainingen voor nieuwe speelster. “Aan de selectietrainingen namen 25 hockeysters deel die graag bij Bloemendaal wilden spelen. Zes speelsters hebben we geselecteerd.”

Bloemendaal voegt twee Ierse internationals toe aan de selectie van Dames 1: Anna O’Flanagan, (126 interlands) en Chloe Watkins (154 interlands). Daarnaast komt Merel Aarts over van hdm, Fee Schreuder van Push, Sanne Caarls van Rood-Wit en Sophie Schlatmann van Laren.

Eigen jeugd

“Naast Kiki (Rozemeijer, red.) en Danique (Visser, red.) halen we nu opnieuw twee speelsters uit eigen jeugd: Bodine Boelaars en Noor Smit, dat is heel erg leuk. Daarmee hebben we vier talenten uit eigen kweek bij Dames 1, dat is geweldig”, zegt De Nooijer die duidelijk is over de doelstelling van de ploeg.

“Elk seizoen willen we een stapje beter. Vorig jaar zijn we een plek hoger geëindigd; dat we willen nu weer. En ja, dat betekent geen play-outs meer! We willen meer punten pakken. We blijven naar voren hockeyen, ver weg van ons eigen doel. We graven ons niet in. Dat gaan we verder perfectioneren. Elk jaar beter, dat is het doel.”

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (27)

 1. Dat gaat dus wederom een heel lastig jaar worden, en dan hebben ze nog het geluk dat er 2 promovendi bijgekomen zijn.

 2. In kwaliteit gaan ze er op achteruit, in kwantiteit niet. Huizen kunnen ze vast wel hebben, Nijmegen wordt denk ik een stevige concurrent.

 3. Fan van Hockey

  Mooi dat eigen kweek bij Bloemendaal een kans krijgt. De jonge dames hebben er immers jarenlang hard voor gewerkt. Super dat ze bij hun club de kans krijgen om op het hoogste niveau te spelen!

  @Lastig: Voor alle vereningen wordt het een lastig jaar. De toppers moeten zorgen dat ze goed meedraaien in de top van de competitie, de mindere teams moeten zorgen dat ze wegblijven van de laatste plekken. Als je denkt dat je er bent, kun je wel eens flink verrast worden.

  @Hmmm: Begin een wedstrijd met het onderschatten van je tegenstander en voor je het weet sta je in de wedstrijd op een achterstand. Competities worden beslist door ook te winnen van tegenstanders waarvan iedereen van mening is dat je die makkelijk kunt verslaan. NIet de “zwakkere tegenpartij” op het veld maar je onderschatting is in dat soort situaties je grootste tegenstander.

 4. Vier van je beste speelsters verliezen en die vervangen door middelmaat!? Plus wat er nog meer afhaakt. Dat wordt dus weer een moeilijk verhaal. De ambitie is een plaatsje hoger, maar ja ambities kunnen bijgesteld worden gedurende het seizoen. Nijmegen en Huizen zijn ingespeelde ploegen. Bloemendaal moet weer gaan opbouwen en dat is niet de sterkste kant van Teun. Dat kon wel eens één of twee plaatsjes lager uitpakken.

 5. Met Flanagan wel een redelijke corner in huis gehaald maar ook kans op problemen.

  Deze dame is al eens uit de Australische gegooid, dit wegens een veroordeling van rijden onder invloed.

  Echter wel iemand met karakter en dat kan de competitie alleen maar mooier maken.

 6. Het is O’Flannagan (een Ierse international) en niet die Australische.

 7. @ @jaja, sorry, wat een kleine wereld toch maar weer.

  Wel jammer want de Australische had denk ik wel wat toegevoegd aan de hoofdklasse.

 8. Langsdelijn

  @ fanvanhockey: Idd, jeugd krijgt daar een kans en das een mooi gegeven

  @moeilijk: verandering is een constante. Vele clubs krijgen daarmee te maken, zie ook Laren met 6 nieuwe ‘middelmaat’ van buitenaf en geen enkel eigen jeugdlid. Hebben ze geen talent meer daar?

  @jaja: geestig…eerst een negatie vervolgens een correctie en dan ineens zou het weer een toevoeging zijn..JajaJojo

 9. Ik lees teksten als dat de jeugd de kans krijgt, dat heeft natuurlijk alleen maar met het feit te maken dat de beste speelsters weggaan, en als je leest wat er bijkomt dan kunnen ze zich in Bloemendaal gewoon weer gaan opmaken voor een loodzwaar jaar, denk dat het al een hele prestatie gaat worden als ze niet rechtstreeks degraderen .

  2 Ierse dames omdat het Ierse dameshockey natuurlijk al jaren geweldig is, wat een wanbeleid.

 10. Bloemendaal heeft super veel geluk dat een ploeg als Nijmegen heel zwak is en ploegen als Groningen en Huizen ook niet geweldig zijn. Met een beetje mazzel kunnen ze inderdaad de play outs ontlopen. Er is genoeg kennis op Bloemendaal aanwezig.

 11. Fan van Hockey

  @Knot: Je maakt me nu al nieuwsgierig naar de wedstrijden van Bloemendaal tegen Nijmegen, Groningen en Huizen. Zowel de thuiswedstrijden als de uitwedstrijden. Ik ben echt benieuwd of ze, zoals je zegt, super veel geluk hebben dat deze teams in de Hoofdklasse spelen.

 12. @Knot. Groningen niet geweldig?? Zijn toch met gemak boven Bloemendal geëindigd afgelopen seizoen (4 punten en een veel beter doelsaldo)! Bovendien werd Bloemendaal in de tweede seizoenshelft en de play-outs wel gedragen door de twee Olympisch kampioenen en Josien Galama. Dat zie ik niet goedgemaakt worden door twee Iersen en voor de rest onervaren speelsters uit eigen jeugd en overgangsklasse. Ik voorspel voor Bloemendaal een strijd om de laatste plaats te ontlopen.

 13. blaaaaaat

  En nog veel meer mensen gaan daar weg. de helft traint mee met Pinoke, toch ook opvallend. Sfeer, coach en team ruk bij Bdaal. Ik zet in op degradatie, met Huizen.

 14. Volgens mij doet Ierland het zo slecht nog niet op de HWL..

  Flanagan (Australische) iets toevoegen? Leuk om naar te kijken voor de mannen, aardige hockeyster maar niet top. Zag je ook bij MOP.

  @blaaaaaaat: nog meer weg? Wat houden ze dan nog over..

 15. @Lynn
  Het is niet de Australische Flanagan maar de Ierse O’Flanagan.

 16. Ab van der Wouden

  Huizen best een aardige ploeg hoor (nee ik zeg daar niet mee dat ze zich veilig spelen) maar “goeie corner goeie keeper”. Daar pak je wel wat puntjes mee.

 17. @Ab
  Bloemendaal vorig jaar aardige corner, maar op één na zijn alle hoofdrolspelers weg en een matige keeper. Daar pakken ze dus komend seizoen geen punten mee.

 18. @oranje dat klopt wat je schrijft, maar een goede corner hebben maar weinig dames teams. Daarnaast hebben teams als Nijmegen en Huizen kwalitatief niet betere spelers dan Bloemendaal. Ook al heeft Bloemendaal aan kwaliteit ingeboet. Waarom zijn trouwens veel spelers bij Bloemendaal vertrokken? Beetje clubtrouw bestaat helaas niet meer. Groningen heeft Bos en een aardige keeper, maar de rest van hun spelers is ook heel matig. Ik denk niet dat kwaliteit doorslag gaat geven, maar beste TEAM.

 19. Mag ik er op wijzen dat de direkte concurent van dit seizoen, MOP door het inderdaad ook niet sterke Nijmegen gewoon van de mat geveegd werd bij de play-outs. BLoemendaal lijkt me nu nog zwakker en een team als Nijmegen zit echt niet stil bij deze overgang van OVK naar hoofdklasse.
  Bloemendaal mag heel gelukkig zijn dit jaar al niet gedegradeerd te zijn, want met dit team eindigen ze ook niet bovenaan in de OVK. Hoezo is het niveauverschil van OVK naar hoofdklasse te groot? Volgens mij is het niveauverschil in de hoofdklasse een groter probleem.

 20. @Guy. Ik was als neutraal toeschouwer bij de play offs. Maar MOP is alles behalve geveegd. Nog sterker, NIjmegen heeft zeker de laatste wedstrijd ontzettend veel geluk gehad. Verder is een club die net is gepromoveerd (met weinig mogelijkheden en financiële middelen) niet heel aantrekkelijk voor goede spelers. Neem daarbij de ligging van Nijmegen en het wordt knap lastig om goede spelers aan te trekken. Maar wat ik al eerder aangaf, Bloemendaal, Nijmegen en Groningen zijn waarschijnlijk gewaagd aan elkaar. Huizen gaat boven deze ploegen eindigen. In de breedte heeft Huizen meer kwaliteit. Zeker als Lammers meespeelt. Mijn voorspelling: Huizen, Bloemendaal, Groningen en Nijmegen.

 21. @knot: Financieen van Nijmegen accoord.
  Ligging lijkt me niet ongunstig:
  Grote Universiteit.
  Een regio waar enorm veel gehockeyd wordt.
  Vlak bij een van de grootste stedelijke gebieden van Europa (NRW), waar ze ook nog eens leuk hockeyen.
  Utrecht is goed bereikbaar, de rest van de randstedelijke gebieden minder, maar dat lijkt mij meer een probleem van de randstedelijke gebieden in het algemeen.

 22. Topcoach!

  Tsja, dameshockey, is dat die competitie waar Den Bosch al jaren op haar sloffen kampioen wordt?

  Interessant om te zien dat de discussie bij de dames gaat over wie er gaat degraderen, terwijl het bij de heren over de Play-Offs gaat.

 23. Wauw wat een reacties zonder enige kennis van wat er daadwerkelijk gebeurt bij een team. De engelse toppers die veel afwezig waren en de eerste wedstrijd tegen HGC niet thuis geven.
  Ga je die missen? Ja qua hockey kwaliteit absoluut maar dit zijn geen verbindende factoren binnen het team.

  Met de meiden die erbij komen komt er een leuke selectie te staan die de strijd kan aangaan met huizen, Nijmegen, groningen en misschien wel een extra ploeg die het zwaar krijgt dit jaar.
  Interessant jaar boven en onderin de competitie! Ga het op de voet volgen.

 24. @ @Lynn: dat weet ik! Ik reageer ervoor ook dat Ierland het nog zo slecht niet doet..

  Ik reageerde op een voorganger wat betreft de Australische Flanagan!

 25. Amsterdam

  Ik heb er zin in! De meningen en verwachtingen zijn gevormd.

  Wie wordt er dit jaar tweede? Play-offs voor HCDB, OR, SCHC en AHBC of is er toch nog een verrassing?
  Wie degradeert: Nijmegen, Huizen, Groningen of toch Bloemendaal? Of (vergeef me ik snap de competitiestructuur van 2018-2019 nog niet) degraderen ze alle vier?
  Voorpret is de mooiste pret. En oh ja, dat we allemaal ongelijk mogen krijgen!
  Jammer dat het nog zo lang duurt voor we het weten.

 26. Volgens mij valt het allemaal wel mee bij Bloemendaal, ook een mooi gegeven dat ze niet met geld smijten om spelers te kopen maar eigen jeugd of talentvolle jeugdige spelers uit de regio een kans geven! Wordt vast weer een mooi en spannend hockey seizoen. Succes gewenst aan Bloemendaal, Nijmegen, Huizen en Groningen!

 27. @Amsterdam: OR? Play offs voor DB, Amsterdam, SCHC en …. ? Ik ga toch voor Laren. Als v Wijk fit is dan heeft ze toch echt wel een betere corner dan Jansen.

Reageer