Ook promovendus Hurley wint eerste duel

Voor de promovendi in de Hoofdklasse is het nieuwe seizoen veelbelovend van start gegaan. Schaerweijde won uit met 1-0 van Oranje Zwart, de dames van MOP versloegen KZ met 2-1 en ook de Hurley-mannen gingen met een driepunter van het veld. In Utrecht was de ploeg van Paul-Robbert Lankhout met 6-3 te sterk voor Kampong -dat Sander de Wijn, Sjoerd de Wert, Floris de Ridder (allen geblesseerd) en Derek van Essen (disciplinair gestraft) miste.

Nieuwkomer Thijs de Wert opende nog wel de score voor Kampong, maar lang konden zij daar niet van genieten. Drie minuten later maakte de van HDM overgekomen Kenny Bain alweer de gelijkmaker. De Amsterdammers liepen uit naar een 4-1 voorsprong door doelpunten van Janiek Braaksma (2x) en aanvoerder Mark Caspanni. Quirijn Caspers deed namens Kampong nog wel wat terug door twee treffers van zijn kant, maar Pieter Manden ontnam de Utrechters alle hoop door twee keer raak te schieten.

Kampong zag Spaans international Ramon Alegre (foto) vroeg in de wedstrijd uitvallen door een ongelukkige val. Alegre heeft vermoedelijk een breukje in één van zijn ribben opgelopen en heeft voor de zekerheid de nacht doorgebracht in het ziekenhuis.

Comments (22)

 1. Ben benieuwd wie er volgende week in de goal staat. Want met deze trekpop op het hok, gaat kampong van niemand winnen.

 2. Denk dat kampong sowieso weer een kleurloos jaar tegemoet gaat.

 3. Leuk zo’n coach die met een disciplinaire straf het team voor joker zet. Geen idee wat die keeper daar in de goal deed, want behalve wat corners heeft Hurley amper iets kunnen doen. Maar ja, als de corners allemaal in dezelfde hoek erin gaan….

 4. Keeper geschorst.
  Er kunnen toch wel zinneger afspraken gemaakt worden, bijv een boetepot ipv. schorsing waar je een héél team mee benadeeld. Wie bedenkt zoiets, de teamleiding ??.

 5. @???, wat een onzin je maakt toch niet voor niets afspraken met elkaar, de keeper zet zijn teamgenoten voor joker en natuurlijk niet de coach.

 6. Wat heeft v. Essen geflikt?

 7. Ik heb gehoord dat hij dronken op de training stond….

 8. hoorde gisteren op kampong dat het iets te maken had met een streefgewicht wat hij niet heeft gehaald.

 9. Gelukkig was Freerk Ter Hooenen ook een lichtgewicht.
  Struijck kan beter zelf weer gaan keepen, want na 3 keepers weg is deze jongen ook het haasje.

  Zelfs Jaap Stockman moest eerst naar Hurley als 2e keeper

 10. Wie stond er op de goal bij kampong dan??

 11. Jelle Wiersma oud keeper Shinty met meer 100 goals tegen in de overgangsklasse

 12. Laten we Jelle niet negatief beoordelen. Hij maakte zijn debuut in de HK omdat Derek disciplinair gestrafd was, prima! Die jongen doet veel voor de club en heeft een enorme inzet. Dat hij wat corners verkeerd inschat komt omdat hij die ervaring mist die Derek wel heeft. Hij hoort juist nu complimenten te krijgen voor de acties die wel goed gingen, zodat hij gemotiveerd weer verder kan groeien. Met zijn inzet komt hij er echt wel namelijk.
  Ben benieuwd of hij de schaar in z’n haren zet nu hij zijn officiele debuut heeft gemaakt.

 13. Heel mooi dat je het voor hem opneemt. Maar je verliest gister gewoon de wedstrijd op je keeper. Ik zou als speler helemaal gek worden met zo’n onzekere “corner” keeper op de goal. Zeker als je weet dat het ongelofelijke onzin is dat van essen niet mocht starten. En hij juist tegen zijn oude ploeg wil laten zien wat hij waard,daarnaast heeft hij jaren met de corner van Braaksma getraind. Nu een boze/telleurgestelde keeper op de goal, of weer die trekpop…Heel dom allemaal.

 14. Afspraak is afspraak lijkt me

 15. Wat heeft hij gedaan waarom die niet mocht spelen ? Hkh.nl misschien even onderzoeken!

 16. Dus Kampong mistte 4 basisspelers en Hurley wint. Ik zie een causaal verband.

 17. Hij is dus te zwaar bevonden..(500gram)
  @le roi; zo kennen we er nog wel een paar he. Schaerweijde wint ook met die reden. nou en..?

 18. @ Watsgebeurd: Er is besloten om dat binnenskamers te houden.

 19. Wat een onsportieve reactie van die Sjonnie, empatissch vermogen van een wurm!Medeleven met een geschorste keeper is 1, maar dan zijn vervanger bestempelen als een trekpop…… zo stijlloos. Ooit in een doel gestaan? Vast niet! Anders zou je wel wat meer rekening houden met Jelle’s gevoelens. Volgende keer eerst nadenken voor jij je commentaar uit graag. Teleurstelling is geen vrijbrief voor horkerige uitlatingrn. Kan geen Kamponger zijn deze man!

 20. @ladybird

  Jelle hield ook geen rekening met de gevoelens van Roel in het verleden.

 21. aaaah ladybird. Wat goed dat je rekening houdt met zijn gevoelens.
  Ik ben benieuwd of Van essen inmiddels wel aan het streefgewicht voldoet en dus gewoon mag starten zondag. En anders ook niks aan de hand, dan zal jelle vast heeel goed zijn best doen 😉

 22. @ladybird: kolere… we hebben het hier over topsport, begin jij een beetje te janken over gevoelens. Jelle moet gewoon doen waarvoor hij daar staat; ballen tegenhouden! En ja, ik sta wekelijks in het doel. Mijn medespelers denken echt niet aan mijn gevoelens als ik sta te grabbelen!

Reageer