Oostenrijker Michael Minar versterkt gelederen Den Bosch

Den Bosch heeft zich voor komend seizoen versterkt met Michael Minar. De Oostenrijkse veld- en zaalinternational heeft zijn handtekening gezet onder een contract van twee jaar. Minar is afkomstig van SV Arminen.

“De 27-jarige middenvelder met aanvallende kwaliteiten is een ervaren speler en een welkome aanvulling in ons team,” zegt coach Eric Verboom in het persbericht.

Wonen in Den Bosch

Minars vriendin Kristina Vukovich speelt komend seizoen voor Bloemendaal. Toch heeft de Oostenrijker ervoor gekozen zich in Den Bosch te vestigen met zijn Australische teamgenoten Kieran Govers, Dylan Witherspoon en Nick Budgeon omdat volgens Minar ‘verbinding en clubgevoel’ belangrijk zijn.

Met de komst van Minar is de selectie van het eerste herenteam van Den Bosch nagenoeg compleet.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (10)

 1. Heel goed, de coach van jong oranje werkt ook nog even mee aan meer C buitenlanders. Goed voor de toekomstige talenten dit!
  Ik Tokia halen we de Kruisfinales niet meer op deze manier.

 2. Heel vreemdelingenlegioen in Den Bosch neergestreken.

 3. Wat een versterking moet dit wel niet zijn. Meteen voor 2 jaar, hoppaa! Wat een visie hebben ze daar in db. Willen toch weer aansluiting vinden bij de top? Dat moet met deze jongen makkelijk lukken..

 4. Knap hoor. De vijfde buitenlander in de selectie van de Jong-Oranje coach. Want de Zuid-Afrikaan hebben ze ook nog. Echt bezig met de opleiding van Nederlandse hockeyers. Of bang en eigenbelang. Broodtrainers die te veel aan zichzelf denken.

 5. Heeft weinig met de coach van JO te maken, eerder met de visie van de club. Vreemd genoeg gaf de club bij monde van Gijs Volders 3 jaar geleden aan dat ‘de buitenlandse enclave’ van tijdelijke aard was en dat op termijn zelf opgeleide spelers de voorkeur had.

  Het kan zijn dat ze tekort zijn geschoten in het opleiden. Het kan ook zijn dat hun visie weinig waard is. Beide zijn niet goed.

  Het is inderdaad een vreemde gewaarwording zo. Ik snap deze zet van Den Bosch ook niet. Ze gaan toch in het linkerrijtje eindigen, doe dat dan lekker met eigen jeugd.

 6. Rechterrijtje bedoel ik…

 7. Den Bosch zou vermoedelijk graag alleen maar jeugd opleiden en in heren 1 inpassen. Maar als er elk seizoen een paar weggaan omdat ze bij een play-offclub kunnen spelen, dan wordt het ook weer lastig. Dat moet opgevangen of doorbroken worden.

 8. Denk je nu echt dat als Den Bosch in ontwikkeling zou zijn. En ze met deze begeleiding beter en beter zouden worden dat deze spelers weg zouden gaan. Het is toch al drie seizoenen kommer en kwel. 6 buitenlanders. Dockier en die Zuid-Afrikaan hebben ze ook nog.

 9. Het ergste is nog dat het me geen versterking lijkt.
  Inderdaad. Als je toch in het rechter rijtje eindigt, leidt dan ook eigen spelers op!
  Het kan toch niet zo zijn dat zo’n grote club geen eigen jeugd weet op te leiden. Jammer, jammer……

 10. Zit die Zweedse topper nog steeds bij Rotterdam?
  Neem aan dat deze Oostenrijker best wel kan hockeyen want Eric Verboom heeft daar prima zicht op denk ik. Zorgelijker is dat er blijkbaar idd geen NL aanvoer uit de jeugd/omgeving, die de komst van deze speler overbodig maakt…

Reageer

Contact Us