Op vakantie met Kampong-speelster Marieke van der Vis - Hoofdklasse Hockey Nederland

Op vakantie met Kampong-speelster Marieke van der Vis

 

De meeste teams starten begin augustus alweer met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. In de rubriek, op vakantie met, volgen wij diverse oud en nieuwe Hoofdklasse spelers en speelsters die op vakantie zijn of gaan. Dit keer gaan wij met Marieke van der Vis mee naar California. Marieke speelt bij de dames van Kampong. 

Waar ben je op vakantie geweest?

We zijn naar California geweest om daar mee te doen aan de Cal Cup. De Cal Cup is hockeytoernooi en wordt al 49 jaar georganiseerd. Hockeyers van over de hele wereld doen mee, wat het ook super leuk maakt om mee te doen. We speelden zes wedstrijden in vier dagen. Het toernooi is ongeveer een uurtje van Los Angeles. Osaka hockey had geregeld dat wij mee konden doen en we zaten samen met het mannen Osaka team in een huis. We waren natuurlijk erg gemotiveerd om te winnen, want er was een mooi bedrag te winnen. Na de winst hebben we er nog een mini vakantie aangeplakt, aangezien we er toch al waren. We zouden nog vier dagen in Los Angeles blijven, maar hebben we ook besloten om nog naar Las Vegas te vliegen. De mooiste ervaring was toch wel de helikoptervlucht over de Grand Canyon.

input-onlinejpgtools-2

Waarom kies je voor zo’n soort vakantie?

Ik was nog nooit in California geweest en het leek me leuk om eens in een andere omgeving te hockeyen. Het is een hele ervaring om te hockeyen met mensen van over de hele wereld. In mijn team zaten Belgen, een Aussie, een Kiwi, Amerikanen en Canadezen. Het is mooi om mijn vakantie te combineren met een paar potjes hockey.

Wat voor dingen doen of ondernemen jullie op vakantie?

Ik ben het liefst actief op vakantie. Ik vind op het strand liggen wel leuk, maar niet langer dan een paar dagen. Vandaar dat dit eigenlijk ideaal was, aangezien we toch veel wedstrijden hebben gespeeld. We waren er in totaal maar voor negen dagen, dus we hebben veel ondernomen in korte tijd.

Met wie ben je op vakantie gegaan?

Ik ben met Maartje (mijn zus) en Wendela van Dedem (keepster van Hurley) geweest. Ik ben heel close met mijn zus en woon ook samen met haar. En Wendela heeft altijd met Maartje bij Hurley gespeeld en is ook een heel goede vriendin van mij. En we werken nu ook samen bij Nmbrs. Ik dacht… ik zie beiden nog niet genoeg, dus laten we ook maar op vakantie gaan samen! 😉

Samen met Wendela en Maartje maakt Marieke een mooie vlucht over de Gran Canyon
Samen met Wendela en Maartje maakt Marieke een mooie vlucht over de Gran Canyon

Als je op vakantie gaat, doe je dan ook nog iets aan je conditie/kracht of lenigheid ter voorbereiding van het nieuwe seizoen?

Het hangt er een beetje vanaf wanneer ik op vakantie ga. De eerste twee weken na het seizoen doe ik vaak iets minder, omdat ik dan mijn rust nodig heb. Maar in juni en juli krijgen we vaak al een loop- en krachtschema. Nu hebben we sowieso 6 wedstrijden in 4 dagen gespeeld. Dus deze vakantie lekker actief geweest! Ik ga in juli ook nog een paar dagen naar Lissabon met Floortje Plokker (oud-teamgenootje), dus dan zullen we ook nog wel de nodige kilometers maken.

In de rubriek op vakantie met, volgen wij diverse Hoofdklasse speelsters die op vakantie zijn (geweest). In de vorige rubriek hebben wij Renee van den Brand (Ibiza) gevolgd. 

Reageer