Oranje Dames komen laat op stoom en verslaan China met ruime cijfers

 

In een kolkend stadion vond gisteravond op Kampong de FIH Pro League wedstrijd plaats tussen het Nederlandse damesteam en China. De ploeg van Alyson Annan begon wat voorzichtig aan de wedstrijd, maar won uiteindelijk zeer overtuigend: 6-0.

Het werd met name de wedstrijd van strafcornerkanon Caia van Maasakker, die met drie treffers verantwoordelijk was voor de helft van de doelpuntenproductie van Oranje. Al haar goals vielen uit een strafcorner. In de eerste helft begon Nederland nog wat stroef, maar opende wel al vroeg de score door een rake strafcorner van van Maasakker in de achtste minuut.

Pas na de rust liepen de Leeuwinnen uit en begon het echt te lopen. In de 38e minuut verdubbelde van Maasakker de score, opnieuw middels een rake sleep vanuit de strafcorner. Met speels gemak werd het publiek vervolgens vermaakt door vlot spel en veel treffers, ook het gevolg van een China dat steeds meer ruimte weggaf waardoor er gaten ontstonden in de defensie. Frédérique Matla luisterde haar 50e interland op met een treffer en maakte de 3-0 n de 47e minuut. Via Xan de Waard, Marijn Veen en van Maasakker liep Oranje in een tijdsbestek van drie minuten uit naar 6-0, waarna er niet meer werd gescoord.

Door opnieuw een zege Voor de ploeg van Annan wacht aanstaande zondag al de volgende wedstrijd in de FIH Pro League. In Rotterdam neemt Oranje het op tegen de Verenigde Staten, momenteel hekkensluiter met slechts drie punten uit zes wedstrijden.

Reageer

Contact Us