Oranje-dames verliezen in de FIH Pro League van Argentinië | Hoofdklasse Hockey Nederland
Malou Pheninckx ziet dat de Argentijnse goals een mooie redding maakt.

Oranje-dames verliezen in de FIH Pro League van Argentinië

 

De Nederlandse dames hebben een gevoelige nederlaag geleden tegen Argentinië  In Buenos Aires verloor de ploeg van Alyson Annan met 2 – 0. Door de overwinning van Argentinië gaat de ploeg naar de tweede plaats in het tussenklassement. Nederland blijft eerste staan in de FIH Pro League.

In een goed gevuld stadion in Buenos Aires, zagen de toeschouwers dat aanvoerster Eva de Goede vandaag ontbrak door een blessure. Verrassend genoeg zat Pien Dicke namens Oranje weer bij de selectie van Annan. De speelster van SCHC leek geen kans te krijgen in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo, maar is nu al een aantal wedstrijden geselecteerd. Ilse Kappelle, Yibbi Jansen en Kyra Fortuin waren vandaag reserve.

De eerste kans was meteen voor Oranje. Een strafcorner van Frederique Matla, ging naar de linker benedenhoek, maar werd prima verwerkt door keepster Succi. Nog in dezelfde minuut was het Argentinië die ook een corner mocht nemen. Door een stopfout werd deze onschadelijk gemaakt. Beide ploegen maakten meteen duidelijk dat zij voor de overwinning wilden gaan.

Lideweij Welten maakte in het eerste kwart meteen duidelijk dat er vandaag op haar gelet zou moeten worden. De speelster, uitkomend voor Den Bosch, was in de omschakeling snel en voor de Argentijnse defensie vaak een plaag. Doelpunten werden er in het eerste kwart niet gemaakt. In de 13 minuut ging Xan de Waard (Die vandaag haar 150ste interland maakte), naar de grond. Een blessure aan haar knie leek haar de rest van de wedstrijd aan de kant te houden.

Argentinië opende de score in de 35ste minuut door een strafcorner van Gorzelany. De bal ging hard in de touwen. Keepster Anne Veenendaal was kansloos.

In het vierde kwart ontving Nederland al snel een aantal corners. Meer dan een mislukte slag van van Maasakker leverde dit echter niets op. De druk van Oranje bleef staan. Toch was het Argentinië die de score kon verdubbelen. Delfina Merino kon in de 57ste minuut een backhand laag op de plank slaan. In de laatste minuten kon Nederland niets meer brengen, waardoor de ploeg van Annan tegen een nederlaag opliep.

 

Reageer