Oranje-debutant Marlon Landbrug: 'Het was een eer om vandaag te mogen spelen' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranje-debutant Marlon Landbrug: ‘Het was een eer om vandaag te mogen spelen’

 

In de wedstrijd tegen Duitsland debuteerde de jonge Marlon Landbrug. Nadat de wedstrijd twee minuten was begonnen mocht hij zijn debuut maken in de selectie van Max Caldas. De spits die normaal bij Pinoké speelt, speelde gisteren geen verstoppertje. Met veel dynamiek, enthousiasme en drive naar voren deed Landburg niet onder voor de grote namen. Sterker nog, door de inzet van Landbrug kon Nederland eindelijk weer eens vlammen. 

Stralend van oor tot oor kwam Marlon Landbrug gisteren van het veld af. De spits speelde een uitstekende wedstrijd en genoot van de ambiance in het stadion. Voordat Landbrug bij ons zijn verhaal vertelde, werd hem voor de persconferentie nog een aantal maal succes toegewenst door zijn medespelers: ‘Succes Marlon het komende half uur met alle interviews, lachten zijn medespelers’.

‘Het was een eer om vandaag te mogen spelen. Ik had in eerste instantie niet meteen verwacht dat ik hier zou staan. Wel merkte ik dat ik goed in de groep lag en dat ik mezelf snel kon optrekken aan het niveau’, aldus Landbrug. Waar Oranje in de voorgaande Pro League wedstrijden vaak een gebrek aan creativiteit toonde, werd de inbreng van Landbrug meteen met veel enthousiasme begroet door het Nederlandse publiek. Niet alleen was de spits handig en snel aan de bal, hij creëerde samen met zijn medespelers voor veel gevaar voor het goal van de Duitsers.

Zelf had Landbrug geen last van de zenuwen. Wel was er op enig moment vandaag een kleine twijfel in zijn actie. Op het moment dat hij bijna kon scoren, leek het alsof de zenuwen toch even toesloegen. ‘Ik schrok er zelf een beetje van dat ik ineens zo voor de goal stond in de eerste helft. Ik speelde hem toen tegen de keeper aan. Het was lastig op dat moment om snel na te denken’, legt Landbrug uit.

Dat het grote Oranje toch een verschil is met een doorsnee zondag op Pinoké is wel duidelijk. Marlon legt uit hoe hij het verschil ervaart: ‘Een interland is heel anders dan een clubwedstrijd. Het stadion hier is veel voller, er zijn meer camera’s en tevens speel je tegen allemaal buitenlanders die een andere taal spreken’. Komende zondag speelt Marlon Landbrug weer met zijn eigen club Pinoké uit tegen Almere. In Nederland zullen we nog veel gaan horen van deze enthousiaste, technische en snelle spits van Oranje.

Door: Hans Hofstra

 

 

Reageer