Oranje herstelt zich nauwelijks van zeperd in tweeluik met India - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranje herstelt zich nauwelijks van zeperd in tweeluik met India

 

Het Nederlands mannenelftal heeft na een 3-3 remise de shoot-outs verloren (3-1) van India en daarmee slechts één punt verzameld voor het Pro League-klassement. De ploeg van Max Caldas werkte dit weekend een tweeluik af met de ploeg van Graham Reid en verloor zaterdag met 5-2.

Waar India gisteren al meteen op voorsprong kwam, was het ditmaal Oranje dat sterk uit de startblokken kwam. Het resulteerde direct in een kans voor Mirco Pruyser, die zijn backhandschot gekeerd zag worden door Sreejesh Parattu. Vervolgens waren de kansen er voor de thuisploeg, maar de eerste Indische kans van Sunil Sowmarpet ging naast. Even later volgde er een levensgrote kans voor Lalit Uphadyay, die oog in oog met Sam van der Ven de bal ook naast schoot. Enkele minuten later kwam Uphadyay opnieuw in stelling, maar hij raakte de bal voor open doel met zijn voet. Er volgde nog een strafcorner en een grote kans voor Mandeep Sing, die de bal naast schoof, waarna ook Oranje nog even gevaarlijk door voorzetten van Kellerman en Bakker. In het eerste kwart werd echter niet gescoord.

Aan het begin van het tweede kwart waren het opnieuw de Indiërs die het meeste gevaar stichtten. Van der Ven moest tot tweemaal toe redding brengen op pogingen van India, nadat de defensie van Oranje stond te schutteren. Het leek een wake-up call voor Nederland. De ploeg werd steeds gevaarlijker wat leidde tot meer en meer kansen. Mirco Pruyser leek zijn ploeg op voorsprong te gaan brengen, maar zijn tip-in werd knap gekeerd. Vervolgens versierde Pruyser een strafcorner die Mink van der Weerde zonder twijfel verzilverde: 0-1. De stand bleef niet lang op een scorebord, want India reageerde na de achterstand direct en kwam gelijk via Lalit Upadhyay. Nederland rechtte direct de rug en binnen een tijdsbestek van twee minuten liep Nederland door een rake backhand van Jeroen Hertzberger en zuiver schot van Bjorn Kellerman uit naar 1-3. Er volgden nog meerdere kansen voor Oranje, maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust kreeg India al snel een strafcorner toegekend door een domme overtreding van Oranje, maar deze werd er goed uitgelopen. Kort daarna kreeg Lars Balk een harde tik in zijn gezicht waarvoor Manpreet Sing bestraft werd met een gele kaart. Kansen kwamen er vervolgens nog voor Billy Bakker en van der Weerden, maar de keeper van India stond uitstekend te keepen. Uiteindelijk lukte het Oranje niet om te profiteren van de overtalsituatie.

In het vierde kwart behield Oranje in eerste instantie de controle, maar in de 50e minuut kregen de Indiërs een strafcorner toegekend. Rupinder Singh raakte de legguard van Sam van der Ven, maar de rebound was wel raak. De spanning was vervolgens om te snijden, mede ook dankzij het fanatieke publiek in Bhubaneswar. Een goede rush van Thijs van Dam werd niet bekroond met een treffer, waarna India weer het initiatief overnam. Na het inschakelen van de videoref kreeg het gastland een nieuwe corner toegekend, die opnieuw werd omgezet in een treffer door Rupinder Singh en de stand gelijkbracht. In de slotfase kreeg Nederland nog een corner toegekend, maar de laatste mogelijkheid om de wedstrijd toch nog winnend af te sluiten werd niet benut. In de shoot-outreeks faalde Hertzberger, Schuurman en Brinkman, waardoor India uiteindelijk een punt extra pakte. Alleen Pruyser trof doel: 3-1.

Reageer